Μουσική

Εm.ma «Έχεις τον Τρόπο» Νέο single

Η em.ma διασκευάζει σε παραγωγή του Χ-plosive
(Nicki Minaj, Lil Nas X, John Legend, T-Pain)
το τραγούδι
«Έχεις Τον Τρόπο»
των Χριστόφορου Γερμενή και Γιάννη Μπαγουλή,
που πρώτος ερμήνευσε ο Γιάννης Σαββιδάκης.

 

Μια μπαλάντα, δισκογραφικά άθικτη στον χρόνο που σημάδεψε την ελληνική ποπ, με τη δυναμική της μελωδία και τον άμεσο στίχο.

 

Για την em.ma η έκφραση μέσω του τραγουδιού είναι κάθαρση, λύτρωση από μια συναισθηματική φόρτιση, είναι ψυχοθεραπεία, είναι εξιλέωση.

Ερμηνεύει το «Έχεις τον τρόπο» με τον… δικό της τρόπο, ένα «πρελούδιο» για το επόμενο της τραγούδι το οποίο υπογράφει η ίδια μουσικά και στιχουργικά.

 

 

Η em.ma έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό, σε πόλεις – πολιτιστικά και καλλιτεχνικά κέντρα, όπως στο Λονδίνο, τη Βοστώνη, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Ξεκίνησε σπουδάζοντας Μουσικό Θέατρο (Musical Theatre) στο Arts Educational Schools του Λονδίνου και μουσική, σύνθεση και τραγούδι στο Berklee College of Music στη Βοστώνη MA. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εξελίχθηκε ως δημιουργός και παραγωγός των δικών της τραγουδιών ενώ παράλληλα έκανε live εμφανίσεις στην ποπ – ροκ σκηνή του Μανχάταν σε πολλά underground music clubs.

 

Το στυλ της em.ma μπορεί να χαρακτηριστεί “abstract”, τολμηρό, άμεσο καθώς δεν διστάζει να αποκαλύψει την ψυχή της σε ένα κάλεσμα ταύτισης του ακροατή με το συναισθηματικό της κόσμο.

 

Η ίδια η em.ma εξομολογείται:

«Ένα βράδυ που επέστρεφα σπίτι οδηγώντας, μετά από μια πιεστική μέρα, σε μια προσπάθεια να σωθώ από τις σκέψεις που βομβάρδιζαν το μυαλό μου, άνοιξα το ραδιόφωνο και μόλις είχε ξεκινήσει ο πρώτος στίχος του τραγουδιού «Έχεις τον τρόπο». Εκείνη τη στιγμή αμέσως ένιωσα σαν να άκουγα αφήγηση της φάσης που περνούσα στη ζωή μου, σαν να άκουγα το soundtrack της προσωπικής μου αισθηματικής ταινίας. Άρχισα να σιγοτραγουδώ παράλληλα με το τραγούδι. Μόλις τελείωσε έκλεισα το ραδιόφωνο. Δεν ήθελα να ακούσω κάτι άλλο. Ένιωθα μια ηρεμία μέσα μου και μια δυνατή σύνδεση με το τραγούδι, που εκφράστηκε ως μια βαθιά επιθυμία να το ερμηνεύσω».

 

 

Οι διασκευές συνεχίζει να λέει η em.ma, αποτελούν πάντα μια πρόκληση για τον καλλιτέχνη. «Είναι σαν να εκφράζεσαι για ένα “κοινό βίωμα” αλλά από τη δική σου προοπτική».

 

Έτσι και στην περίπτωση της διασκευής αυτής, η em.ma σε συνεργασία με μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα, καθώς και με πολύ σεβασμό προς τους δημιουργούς του τραγουδιού «Έχεις τον τρόπο», προσεγγίζει το τραγούδι με βάση τις προσωπικές της καλλιτεχνικές επιρροές ακολουθώντας τα μουσικά μονοπάτια της αισθητικής της.

Δείτε το lyric video:

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com