Νέα

Ο κορωνοϊός μας στέρησε τη Μόνικα Μπελούτσι από το Ηρώδειο

Δεν θα πραγματοποιηθεί, τελικά, η επιθυμία της Μόνικας Μπελούτσι να γιορτάσει τα 56α της γενέθλια στην σκηνή του Ηρωδείου. Δεδομένου ότι στα συμπληρωματικά μέτρα για τον κορωνοϊό, που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. συμπεριλαμβάνεται και η αναστολή όλων των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων, ανατράπηκαν, την τελευταία στιγμή, τα σχέδια της διάσημης Ιταλίδας ηθοποιού αλλά και των πολλών και φανατικών Ελλήνων θαυμαστών της.

Οι παραστάσεις της Μόνικα Μπελούτσι με το έργο «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις» είχαν προγραμματιστεί για τις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου. Η τελευταία, μάλιστα, προστέθηκε αργότερα μιας και τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ και η ίδια θέλησε, με αυτόν τον τρόπο, να ευχαριστήσει το ελληνικό κοινό για την αγάπη του.

Belluci__Kallas
Στην παράστασή της «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» η Μόνικα Μπελούτσι ενσαρκώνει την κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο

Ούτως ή άλλως, όπως έχει χαρακτηριστικά δηλώσει – και το επανέλαβε αρκετές φορές στις πολυάριθμες συνεντεύξεις που έδωσε προσφάτως σε εγχώρια ΜΜΕ, τρέφει μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα, αισθάνεται πως την δένουν συγγενικοί δεσμοί με τους Έλληνες γι’ αυτό και την επισκέπτεται συχνά. Φέτος ήταν το δεύτερο καλοκαίρι που επέλεξε να κάνει τις διακοπές της στην Πάρο όπου, όπως έχει εξομολογηθεί, θα ήθελε κάποια στιγμή να αποκτήσει ένα δικό της σπίτι.

Δεδομένου, πάντως, ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη καλλιτεχνική παραγωγή της φετινής, ιδιαίτερα δύσκολης, καλοκαιρινής περιόδου, θεωρείται βέβαιο πως οι διοργανωτές θα διερευνήσουν το ενδεχόμενο μετάθεσης των παραστάσεων της Μόνικας Μπελούτσι σε άλλες ημερομηνίες, ενδεχομένως και σε άλλο χώρο. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί άμεσα από την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας το επόμενο διάστημα αλλά και από το πρόγραμμα της παγκόσμιας περιοδεία της η οποία επρόκειτο, να ξεκινήσει από την Αθήνα.

Οι αντιδράσεις για τον διαχωρισμό θεάτρου – μουσικής έφεραν νέα μέτρα

Η ανακοίνωση αναστολής των προγραμματισμένων θεατρικών παραστάσεων σε όλους τους ανοιχτούς χώρους της Αττικής ήρθε λίγες μόνον ημέρες μετά την απαγόρευση διεξαγωγής συναυλιών για 14 ημέρες. Ο διαχωρισμός ανάμεσα στις παραστάσεις μουσικής και θεάτρου, πολλές από τις οποίες μάλιστα φιλοξενούνται στους ίδιους χώρους, κάτω από τις ίδιες συνθήκες και με το ίδιο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θεατών, προκάλεσε την δικαιολογημένη αντίδραση των εκπροσώπων του μουσικού χώρου.
Σε κάθε περίπτωση η πλειοψηφία καλλιτεχνών, διοργανωτών εκδηλώσεων και εργαζόμενων στον χώρο του Πολιτισμού δηλώνουν ότι, παρά την ιδιαίτερα δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού, είναι διατεθειμένοι να συμπαρασταθούν στις προσπάθειες της Πολιτείας για αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας. Ζητούν, ωστόσο, να μην εγκαταλειφθούν, ούτε οι ίδιοι ούτε ο Πολιτισμός, και να στηριχθούν με τους όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερους τρόπους.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com