Τοπικά

Εκδήλωση για την αναπηρία σήμερα στην Ελασσόνα

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης στην αναπηρία θα πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα, στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη», σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα. Πρόκειται για την εκδήλωση με τον τίτλο «Κάνε ένα βήμα…να κάνω εγώ το επόμενο». Με αφορμή την εκδήλωση αυτή ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός είχε συνάντηση με την συντονίστρια της εκδήλωσης ψυχολόγο κα Χρυσούλα Πιτένη. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Παιδής.

Ο κ. Κ. Αγοραστός εξέφρασε την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο όλο εγχείρημα τονίζοντας τα εξής: «Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, είναι ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.
Από πλευράς της αιρετής Περιφέρειας η αναβάθμιση του συστήματος κοινωνικής προστασίας αποτελεί κεντρική επιλογή».

Όπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία και για αντίστοιχες δράσεις στο προσεχές μέλλον.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν:

– 6 μ.μ.: Βιωματική ομιλία από την Τζένη Ράπτη
– 6.15 μ.μ.: Βιωματική ομιλία από τον Κωνσταντίνο Βαζούρα
– 6.30 μ.μ.: Βιωματική ομιλία από τη Χριστίνα Σαρρή
– 6.45 μ.μ.: Λάκης Λαζόπουλος επί σκηνής. Βιωματική ομιλία από τον ίδιο.
– 7:00 μ.μ.: Δράση Προσομοίωση κινητικής αναπηρίας με αναπηρικά αμαξίδια στους δρόμους της πόλης, με εκπαιδευτές τα ΑμεΑ, και Τennis σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με εκπαιδευτή τον Κωνσταντίνο Βαζούρα. Χορηγός της δράσης είναι το Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» Λάρισας.
– 7:30 μ.μ.: Δράση στην τοπική ταβέρνα «στου Θωμά». Προσομοίωση αισθητηριακής αναπηρίας (Τύφλωση) με εκτέλεση έργου, το να φάμε φορώντας μάσκα ύπνου, και εκπαιδευτή τη Χριστίνα Σαρρή. Στην ταβέρνα θα υπάρχει μουσικό σχήμα.

Σε όλο το φάσμα της εκδήλωσης θα συμμετέχει ο Λάκης Λαζόπουλος, και βέβαια η συμμετοχή του γνωστού καλλιτέχνη στην εκδήλωση της Ελασσόνας θα ενισχύσει τον απώτερο στόχο της, ο οποίος είναι να σκεφτούμε, να μάθουμε, να βιώσουμε και να αλλάξουμε τη στάση μας απέναντι στην αναπηρία.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

Τζένη Ράπτη, χορεύτρια αγωνιστικού χορού με αναπηρικό αμαξίδιο / Κωσταντίνος Βαζούρας Παραολυμπιονίκης Tennis με αναπηρικό αμαξίδιο / Χριστίνα Σαρρή μαθήτρια Λυκείου με αισθητηριακή αναπηρία (τύφλωση), η οποία βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο στον 2o Μαθητικό διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος 2016 / Δημήτρης Τσιαβές, διευθυντής Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας με την ορχήστρα του και την Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής Δ. Τσιαβέ / Λάκης Λαζόπουλος.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com