Νέα

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Γνωρίζω αρκετά καλά πώς παίζεται το παιχνίδι, βιάστηκαν να προεξοφλήσουν την αξία μου»

Το πρωί Δευτέρας 13 Μαρτίου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, «Πρωτοσέλιδο» και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον διορισμό του ως Υφυπουργός Πολιτισμού δίνοντας παράλληλα την απάντησή του σε όλους όσοι κατέκριναν την απόφασή του αυτή.

«Το χέρι είναι σιδερένιο, κάθε μέρα και καλύτερα», είπε αρχικά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για την κατάσταση της υγείας του καθώς είχε μια πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του.

«Δε θα έλεγα ότι είναι συνεργασία. Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, γνωριζόμαστε εδώ και 28 χρόνια όταν ο ίδιος έκανε την διατριβή του στην Αθήνα το 1998 όπου εγώ έκανα τις πρώτες μου εμφανίσεις με το Γιώργο Χατζηνάσιο και ερχόταν κατά καιρούς και μας έβλεπε… Επειδή ήμασταν και δύο Ελληνοκύπριοι και νέοι άνθρωποι κρατήσαμε επαφή, δημιουργήσαμε μία φιλία η οποία μέσα στα χρόνια έδεσε, καρποφόρησε και έχουμε μία οικογενειακή σχέση πλέον θα έλεγα.

Η πρόταση έγινε 48 ώρες πριν την ανακοίνωση δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς και δεν το περίμενα. Του εξέφρασα την μεγάλη τιμή για την πρόταση αλλά θα ήθελα τουλάχιστον 24 ώρες να το σκεφτώ, γιατί αφήνω πίσω μία διαδρομή 30 χρονών και δεν είναι εύκολο», αποκάλυψε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για την γνωριμία του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και την πρόταση που του έγινε.

Αναφορικά με όσους βιάστηκαν να κρίνουν αρνητικά την απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είπε: «Έχω αντέξει και γνωρίζω αρκετά καλά πως παίζεται το παιχνίδι. Αυτό που με στεναχώρησε και με πείραξε στην αρχή είναι ότι ερχόμενος στην Κύπρο ήρθα για να κλείσω ζητήματα που αφορούν τον καλλιτεχνικό κόσμο και ευρύτερα τον πολιτισμό που άλλοι δεν τα έχουν ακουμπήσει.

Σε αυτά τα ζητήματα των πνευματικών δικαιωμάτων είμαι γνώστης γιατί εγώ ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια δεν ήμουν απλά ερμηνευτής. Ανήκω σε τέσσερις φορείς οι οποίοι για 20 χρόνια επιδίωκαν για αυτά τα ζητήματα. Μπορεί να έφυγα με μία κιθάρα στα 14 μου και να έκανα μια διαδρομή αλλά παράλληλα ήμουν πάντα στα δρώμενα… Προτιμώ να μείνω στωικός αλλά θα απαντήσω.

Πριν λαλήσει τρεις ο πετεινός έσπευσαν βιαστικά κάποιοι να προεξοφλήσουν την αξία μου, με αμφισβήτησαν κατευθείαν, πριν αναλάβω καν. Νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος δικαιούται μία πίστωση χρόνου για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί να κάνει και δεν λέω ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Αν δεν είμαστε ικανοί, εδώ είμαστε κι αν δεν πετύχουμε θα πάμε στο σπίτι μας».

tlife.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com