Τοπικά

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την αναπηρία στην Ελασσόνα

Μια ξεχωριστή και ίσως πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της περιοχής εκδήλωση ευαισθητοποίησης στην Αναπηρία θα πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα, στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη», την Δευτέρα 18 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα.
Πρόκειται για την εκδήλωση με τον τίτλο «Κάνε ένα βήμα…να κάνω εγώ το επόμενο», στην οποία συμμετέχουν:
Τζένη Ράπτη, χορεύτρια αγωνιστικού χορού με αναπηρικό αμαξίδιο  /  Κωσταντίνος Βαζούρας Παραολυμπιονίκης Tennis με αναπηρικό αμαξίδιο  /  Χριστίνα Σαρρή μαθήτρια Λυκείου με αισθητηριακή αναπηρία (τύφλωση), η οποία βραβεύτηκε  με το 1ο βραβείο στον 2o Μαθητικό διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος 2016  /  Δημήτρης Τσιαβές, διευθυντής  Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας με την ορχήστρα του και την Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής Δ. Τσιαβέ  /  Λάκης Λαζόπουλος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
6 μ.μ.: Βιωματική ομιλία από την Τζένη Ράπτη
6.15 μ.μ.: Βιωματική ομιλία από τον Κωνσταντίνο Βαζούρα
6.30 μ.μ.: Βιωματική ομιλία από την Χριστίνα Σαρρή
6.45 μ.μ.: Λάκης Λαζόπουλος επί σκηνής. Βιωματική ομιλία από τον ίδιο.
7:00 μ.μ.: Δράση Προσομοίωση κινητικής αναπηρίας με αναπηρικά αμαξίδια στους δρόμους της πόλης, με εκπαιδευτές τα Αμεα, και Τennis σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με εκπαιδευτή τον Κωνσταντίνο Βαζούρα. Χορηγός της δράσης είναι το Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» Λάρισας.
7:30 μ.μ.: Δράση  στην τοπική ταβέρνα «στου Θωμά». Προσομοίωση αισθητηριακής αναπηρίας (Τύφλωση) με εκτέλεση έργου, το να φάμε φορώντας μάσκα ύπνου, και εκπαιδευτή τη Χριστίνα Σαρρή. Στην ταβέρνα θα υπάρχει  μουσικό σχήμα.
Σε όλο το φάσμα της εκδήλωσης θα συμμετέχει ο Λάκης Λαζόπουλος, και βέβαια η συμμετοχή του γνωστού καλλιτέχνη στην εκδήλωση της Ελασσόνας θα ενισχύσει τον απώτερο στόχο της, ο οποίος είναι να σκεφτούμε, να μάθουμε, να βιώσουμε και να αλλάξουμε τη στάση μας απέναντι στην αναπηρία.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης, που είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας, έχει η ψυχολόγος Χρυσούλα Πιτένη.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com