Τοπικά

Άψογη εμφάνιση στην Άμφισσα από τη χορωδία Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Λάρισας

Στην ιστορική πόλη της Άμφισσας βρέθηκε το περασμένο Σάββατο 9 Απριλίου 2016 η Μικτή Χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Λάρισας, συνεχίζοντας τις εμφανίσεις της σε χορωδιακές συναντήσεις της χώρας. Η χορωδία της Λάρισας συμμετείχε, μετά από πρόσκληση της δημοτικής χορωδίας Άμφισσας, στις τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης του κάστρου των Σαλώνων και της πόλης από τον τουρκικό ζυγό που διοργάνωσε ο Δήμος Δελφών και πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο Άμφισσας.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος: η τετράφωνη μικτή χορωδία Άμφισσας και η ορχήστρα της, η παραδοσιακή βυζαντινή χορωδία του Μητσάκειου δημοτικού ωδείου Δελφών και η Μικτή Χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Λάρισας, οι οποίες απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού που κατέκλυσε την αίθουσα του θεάτρου.

Η χορωδία της Αντιδημαρχίας Λάρισας έκανε εντύπωση με την άψογη εμφάνισή της ερμηνεύοντας ένα εικοσάλεπτο πρόγραμμα με γνωστά τραγούδια Ελλήνων συνθετών. Συνόδευσε στη φυσαρμόνικα με μοναδικό τρόπο ο κ. Γιώργος Τσακνάκης. Διηύθυνε και συνόδευσε στο πιάνο ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Την επετειακή εκδήλωση χαιρέτισε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αφού συνεχάρη τον μαέστρο κ. Μάτη για την απόδοση και το ρεπερτόριο της χορωδίας, συγκινημένος από τους γλυκούς ήχους της φυσαρμόνικας που του θύμισαν τα παιδικά του χρόνια, ευγενικά ζήτησε να ακούσει ένα τραγούδι με σόλο φυσαρμόνικα. Αμέσως ο κ. Τσακνάκης ανταποκρίθηκε παίζοντας ένα γνωστό βαλσάκι που ενθουσίασε το κοινό που ξέσπασε σε παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Κατόπιν ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών από τους προέδρους των δύο χορωδιών. Ο πρόεδρος της χορωδίας της Λάρισας κ. Θανάσης Ριζάκης αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο Δελφών κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο για την εξαιρετική φιλοξενία, μετέφερε τους χαιρετισμούς τόσο του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη όσο και του αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννη και προσκάλεσε τη χορωδία της Άμφισσας στη Λάρισα. Η βραδιά έκλεισε με γεύμα σε γνωστή ταβέρνα της πόλης και γνήσιο χορωδιακό γλέντι με πολύ κέφι, τραγούδια και χορό.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com