Τοπικά

Βασίλης Βαρνάς: Εκτεθειμένος για μια ακόμα φορά ο κ. Ευαγγέλου.

Με αφορμή την έκθεση των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά στοιχεία του δήμου Ελασσόνας για το 2014, (χρονιά παράδοσης –παραλαβής  της  νέας Δημοτικής αρχής) ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ελασσόνας κ. Βασίλης Βαρνάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με κεκτημένη ταχύτητα από τα ψεύδη και τα μυθεύματα της προεκλογικής περιόδου με τα οποία εξαπάτησε τους πολίτες της επαρχίας Ελασσόνας, ο κ. Ευαγγέλου έσπευσε ως άλλος επιθεωρητής Κλουζώ να ανακαλύψει δήθεν μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο και έλλειμμα 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στο δήμο Ελασσόνας κατά  την παραλαβή .

Αναμενόμενη αντίδραση για έναν άνθρωπο που εκ του αποτελέσματος η συμπεριφορά του είναι συνυφασμένη με την  παραποίηση  δεδομένων  και  την παραπληροφόρηση. Μόνον έτσι εξάλλου, θα μπορούσε να δικαιολογήσει προκαταβολικά την  διαφαινομένη – όπως  όλα δείχνουν – μελλοντική απραξία της δικής του θητείας.

Δυστυχώς γι’ αυτόν όμως, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Στην  σχετική  συνεδρίαση  της 4/6/2015  είχαμε  προειδοποιήσει έγκαιρα  τον  κ. Ευαγγέλου  ότι κάνει  λάθος  και μέσα  από  συγκεκριμένη  συλλογιστική με στοιχεία από  την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, αποδείξαμε  ότι το  αποτέλεσμα είναι  πλεόνασμα  (ποσού  περίπου  ενός  (1)  εκατομμύριου)  και  όχι  έλλειμμα (5,5 εκατομμυρίων)  όπως ισχυρίζεται. Αντί  αυτού, εισπράξαμε  την ειρωνεία  και  τη γνωστή αλαζονεία  του κ Ευαγγέλου μέσα  από μια σειρά  απαξιωτικων σχολίων.

Ένα  χρόνο  μετά  λοιπόν  επαληθευόμαστε   με  τον πιο επίσημο τρόπο και η έκθεση των ορκωτών λογιστών επιβεβαιώνει  ακριβώς  (1.044.533,27  ευρώ   πλεόνασμα)  τα λεγόμενα   μας,  ρίχνοντας  ένα ακόμη χαστούκι στην από  καιρό παραπαίουσα  δημοτική αρχή Ελασσόνας.

Άγνοια,  επιπολαιότητα ή συνειδητή  επιλογή, η τοποθέτηση του Δημάρχου  περί  μεγάλου  ελλείμματος (6,5 εκατομμύρια  απόκλιση)  και  οικονομικού σκανδάλου  όπως  πολλές φορές ισχυρίστηκε  μέσα  από δελτία τύπου (!) στα οποία μάλιστα επικαλούνταν και… αδιάσειστα  στοιχεία;

Ότι  και  να συμβαίνει  από τα παραπάνω, είναι εξίσου επικίνδυνο για  κάποιον  που  ασκεί εξουσία  και  μάλιστα μέσα  από   τον ρόλο του Δημάρχου.

Κατόπιν αυτής της ερασιτεχνικής και τραγελαφικής συνάμα συμπεριφοράς, πολύ  αμφιβάλουμε  αν  ο κ. Ευαγγέλου γνωρίζει  την τωρινή  οικονομική κατάσταση του δήμου Ελασσόνας, αλλά και πού έχει χρησιμοποιηθεί αυτό  το πλεόνασμα  του  παρέλαβε.

Αλήθεια..   θα  βγείτε  να ενημερώσετε  τους  πολίτες  για  το “λάθος”  ή τις συνειδητά  λάθος δηλώσεις σας  κ Δήμαρχε, όπως επιβάλουν οι κανόνες δεοντολογίας και  σεβασμού  προς  αυτούς  που σας  εξέλεξαν;

Δεν  νομίζετε  ότι αυτή τη στιγμή μία δημόσια συγνώμη αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση σας;

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com