Νέα

Χαλάρωση των μέτρων μετά μουσικής: Τι αλλάζει από σήμερα στη ζωή μας

Όπως υπενθύμισε και επίσημα χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς, η μουσική επιστρέφει από σήμερα 12/6 σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους βέβαια, φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.

Φυσικά, σε περίπτωση που κάποιοι δεν τηρήσουν τα μέτρα, οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο και συγκεκριμένα 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση ενώ αν το ξανακάνουν, τους περιμένει αναστολή λειτουργίας 15 ημερών.

Όμως, από σήμερα 12/6 δεν είναι μόνο η μουσική που επιστρέφει και αλλάζει την καθημερινότητά μας.

Επεκτείνεται κατά μία ώρα, ο χρόνος που επιτρέπεται να κυκλοφορούμε. Συγκεκριμένα, από σήμερα, η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και διαρκεί μέχρι τις 5.00 το πρωί.

Επίσης, από σήμερα, 12/06 ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Ανάμεσα στις αλλαγές της καθημερινότητας, είναι και μία για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας όπου επιτρέπεται πλέον ταυτόχρονα παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά μέτρα.

Αλλαγές και στην πληρότητα σε χώρους θεαμάτων

Από σήμερα 12/06 αυξάνεται και το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεις, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική μάσκα για όλους.

Οι αλλαγές που έρχονται τις αμέσως επόμενες ημέρες

Σύντομα όμως, αναμένονται και άλλες αλλαγές στη ζωή μας, με νέα ανοίγματα, πάντα βέβαια με την προϋπόθεση, ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να πέφτουν όσο μεγαλώνει το ποσοστό των εμβολιασμένων και όσο θα ζεσταίνει ο καιρός…

Συγκεκριμένα:

  • Από 14/06 επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων διά βίου μάθησης των ΑΕΙ.
  • Επαναλειτουργούν τα φροντιστήρια με φυσική παρουσία για όλους τους μαθητές, πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων προστασίας και υποχρέωση διεξαγωγής rapid test ή self-test μια φορά την εβδομάδα για όλους τους συμμετέχοντες, και για τους εκπαιδευτικούς δηλαδή και για τους μαθητές.
  • Όσον αφορά στις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Και το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
  • Από 15/06 επαναλειτουργούν οι σχολές χορού και στις λαϊκές αγορές η απόσταση στους πάγκους θα είναι 1 μέτρο.
  • Από την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 15 Ιουνίου, στις λαϊκές αγορές πλέον η απόσταση εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης θα είναι 1 μέτρο.
  • Από 01/07 το όριο για τις υπηρεσίες catering – δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100 που είναι αυτή τη στιγμή.
  • Από 01/07 και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, η απαγόρευση κυκλοφορίας σταματά εντελώς.

Επιπλέον όπως τονίστηκε χθες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η Περιφερειακή Ενότητα της Κω, ανεβαίνει επίπεδο και μεταφέρεται στο πορτοκαλί, δηλαδή στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας λόγω μικρής αύξησης του ιικού φορτίου που παρατηρείται στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, το ιικό φορτίο δείχνει σημεία υπαναχώρησης ή σταθερότητας σε όλη τη χώρα και ειδικά σε 24 Περιφερειακές Ενότητες δείχνει σημαντική υποχώρηση, γεγονός το οποίο είναι ενθαρρυντικό.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρακάτω 16 Περιφερειακές Ενότητες, Βορείου Τομέα Αθηνών, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Γρεβενών, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Τήνου, Λέσβου, Κιλκίς, Ηρακλείου, Σύρου, Άνδρου και Καλύμνου, πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο επίπεδο, στο επίπεδο 2, δηλαδή, από το πορτοκαλί.

Και άλλες 8, οι Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας, Σάμου, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ευρυτανίας, Θάσου, Λήμνου και Μήλου, πέφτουν επίσης επίπεδο και μεταφέρονται από το κίτρινο στο πράσινο επίπεδο, δηλαδή στο επίπεδο 1.

newsit.gr

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com