Νέα

Κάθε πότε πρέπει ένας άντρας να λούζει τα μαλλιά του;

Πόσο συχνά πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου; Είναι μια ερώτηση που έχει προκαλέσει αρκετές διαφωνίες, ακόμα και μεταξύ των ειδικών. Οι περισσότεροι από εσάς μπαίνετε απλά στο ντους κάθε πρωί, ανοίγετε το μπουκάλι του σαμπουάν και βάζετε μια γενναία ποσότητα στο κεφάλι σας. Στην συνέχεια τρίβετε τα μαλλιά σας για ένα λεπτάκι και ξεπλένετε. Σιγά μην καθίσετε να ασχοληθείτε παραπάνω ή να χρησιμοποιήσετε ακόμα και μαλακτική κρέμα!

Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε ότι τα μαλλιά σας είναι πολύτιμα, και αν συνεχίσετε να τα μεταχειρίζεστε με αυτό τον τρόπο, σύντομα θα δείχνουν ταλαιπωρημένα και μπορεί να αρχίσουν να πέφτουν, καθώς δεν τους δώσατε την προσοχή που τους αξίζει. Έτσι, για να σας βοηθήσουμε να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας αλλά και να μην τα δείτε συγκεντρωμένα στον πάτο της ντουζιέρας σας, ζητήσαμε από μερικούς ειδικούς να μας απαντήσουν στην ερώτηση που θέσαμε εξ’ αρχής.

Λούστε τα μαλλιά σας μια φορά κάθε δύο μέρες

Οι ειδικοί μας αναφέρουν ότι οι άνδρες θα πρέπει να λούζουν τα μαλλιά τους κάθε δύο ημέρες, ωστόσο αυτό είναι κάτι που εξαρτάται αρκετά και από το μήκος τους.

“Αν έχετε κοντά μαλλιά, το λούσιμο κάθε δύο ημέρες είναι ιδανικό, και αυτό είναι κάτι που συμβουλεύουμε τους πελάτες μας, καθώς με αυτό τον τρόπο προστατεύετε το τριχωτό της κεφαλής από την ξήρανση που προκαλείται από το υπερβολικό λούσιμο.”

Αν έχετε μακριά μαλλιά μπορείτε να τα λούζετε μετά από περισσότερες μέρες

Εδώ τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα, γιατί ενώ οι άντρες που έχουν κοντά μαλλιά είναι καλό να τα λούζουν μέρα παρά μέρα, όσοι έχετε μακριά μαλλιά κινδυνεύετε να τα απογυμνώσετε από τα φυσικά έλαια που παράγει ο οργανισμός σας για να τα διατηρεί ενυδατωμένα, αν ακολουθήσετε αυτή την τακτική.

“Ενώ δεν υπάρχουν απόλυτοι κανόνες σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας, αν έχουν μεγαλύτερο μήκος καλό θα είναι να αποφεύγετε το συχνό λούσιμο. Σε αυτά τα στυλ, θα συνιστούσαμε το λούσιμο να γίνεται κάθε τρεις έως τέσσερις ημέρες, και πάντα με την χρήση ενός ήπιου σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα.”

Τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιείτε

“Σύμφωνα με την εμπειρία μας,” αναφέρουν οι ειδικοί, “οι περισσότεροι άνδρες χρησιμοποιούν πολύ σκληρό σαμπουάν και σε αρκετά γενναίες ποσότητες. Μπορεί να το κάνουν αυτό επειδή αισθάνονται ότι τα μαλλιά τους είναι λιπαρά ή γιατί είναι μούσκεμα από τον ιδρώτα μετά από το γυμναστήριο. Ωστόσο θα δημιουργήσουν προβλήματα στα μαλλιά τους αν συνεχίσουν να τα λούζουν με αυτό τον ρυθμό.”

“Αν όμως επιμένετε να λούζετε τα μαλλιά σας πιο συχνά απ’ ότι σας συμβουλεύουμε, καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν ειδικά σχεδιασμένο για συχνή χρήση και σε μικρές ποσότητες, ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά.”

“Όσο για το conditioner, σας συνιστούμε να το χρησιμοποιείτε κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας, ειδικά αν είναι ξηρά. Στην περίπτωση που τα μαλλιά σας είναι κανονικά ή λιπαρά, θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε πιο αραιά. Επίσης, όσο πιο λιπαρά είναι τα μαλλιά σας, τόσο πιο ελαφρύ θα πρέπει να είναι το conditioner σας.”

perpetual.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com