Νέα

EXALCO: Δωρεά κινητής μονάδας αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό!

Ένας ειδικός κινητός θάλαμος αρνητικής πίεσης για την μεταφορά ασθενών, ο δεύτερος πλέον θάλαμος σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και ειδικές στολές μεταφοράς αποτελούν τη νέα μεγάλη δωρεά του ομίλου EXALCO SA στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, με στόχο την ενίσχυση των υποδομών υγείας στη μάχη εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε συντονισμό με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η Διοίκηση της Exalco ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της Περιφέρειας και παρέδωσε έναν ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης για την μεταφορά των ασθενών, καθώς επίσης και 200 ειδικές στολές προστασίας για το προσωπικό του ΕΚΑΒ, συμβάλλοντας στην άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και συγκεκριμένα στο ΕΚΑΒ. Ο εξειδικευμένος φορητός θάλαμος αρνητικής πίεσης απομονώνει τον ασθενή κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο και αποτρέπει την μετάδοση του ιού στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Exalco-Βιοκαρπέτ κ. Γιάννης Καντώνιας, ο αντιπρόεδρος του ομίλου Βιοκαρπέτ κ. Γιώργος Καντώνιας και ο αντιπρόεδρος της Exalco κ. Θάνος Τσιάρας, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Κατσικονούρη Δημήτρη και τον υποδιοικητή κ. Αποστολίνα Γιώργο, όπου και τους παρέδωσαν τον εξοπλισμό, για να μεταφερθεί εν συνεχεία στο Πανεπιστημιακό.

Γιάννης Καντώνιας: Να κάνουμε, όλοι όσοι μπορούμε, περισσότερα

Στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας από όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα στάθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Γιάννης Καντώνιας. «Εμείς κάνουμε το ελάχιστο. Τώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας έχει ανάγκη, όλοι όσοι μπορούμε να συνεισφέρουμε οικονομικά, οφείλουμε να το κάνουμε. Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Κώστα Αγοραστού και δίνουμε το παράδειγμα», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Στην διαχρονική συνεισφορά των οικογενειών Καντώνια και Τσιάρα στην κοινωνία της Λάρισας στάθηκε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη δωρεά είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς πρόκειται για εξοπλισμό μοναδικό στην Ελλάδα.

Μετά την ενίσχυση του ελληνικού στρατεύματος στον Έβρο και τη δωρεά του Γιάννη και της Εύης Καντώνια, δυο κλινών ΜΕΘ στο ΠΓΝΛ, στη μνήμη των γονιών τους, η EXALCO πραγματοποιεί μια ακόμα σημαντική δωρεά, δείχνοντας έμπρακτα τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι αυτοί που μπορούν.

Λ.Π. – larissapress.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com