Νέα

9 tips που θα σε βοηθήσουν να βγάλεις την τέλεια selfie

Ζούμε στην εποχή των “selfie” και των social media, οπότε αν θέλεις να ακολουθήσεις και εσύ το ρεύμα αλλά να μην καταλήξει η προσπάθεια σου σε Βατερλό, υπάρχουν κάποια πραγματάκια που μπορείς να κάνεις αν θέλεις η φωτογραφία σου να πάρει πολλά “like”!

Καταρχήν η λήψη μιας selfie είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να εκφράσεις την διάθεση σου, να “συλλάβεις” μια στιγμή που θέλεις να θυμάσαι ή να μοιραστείς τι συμβαίνει στην ζωή σου. Σίγουρα θα υπάρξουν φορές που θα απογοητευτείς με το πως εμφανίζεται ο εαυτός σου στις φωτογραφίες, ωστόσο δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς. Αν ακολουθήσεις τα παρακάτω tips, θα δεις ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να βγάλεις μια κολακευτική selfie.

Λήψη φωτογραφίας από ψηλά

Η λήψη μιας φωτογραφίας από ψηλά, αναδεικνύει τις γωνίες του προσώπου σου, κάνει τα μάτια σου να φαίνονται πιο έντονα και σε κάνει να φαίνεσαι πιο αδύνατος και κομψός.

Οι ληψεις από κάτω μπορεί να κάνουν κάποιους ανθρώπους να φαίνονται πιο “ισχυροί”, αλλά συνήθως κάνουν το πηγούνι και την μύτη να προεξέχουν περισσότερο απ’ ότι θα θέλαμε, πράγμα που δεν είναι κολακευτικό για τους περισσότερους ανθρώπους.

Μην κρατήσεις το κινητό σου πολύ ψηλά, γιατί θα δείχνεις παραμορφωμένος. Η ιδανική θέση είναι λίγο πιο πάνω από το ύψος του κεφαλιού σου (περίπου 45 μοίρες) και σε αρκετή απόσταση από εσένα (μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι σου). Στη συνέχεια τραβάς, και έχεις το τέλειο κλικ .

Παίξε με τις σκιές

Κοίταξε το πρόσωπο σου στον καθρέφτη ή στην κάμερα (ή κάνε μια φωτογραφική άσκηση) και βρες ποια πλευρά του προσώπου σου βρισκεται στην σκιά, λόγω του φωτός που υπαρχει εκείνη την στιγμή. Τράβηξε μια φωτογραφία με τον φακό της μηχανής να βρίσκεται πιο κοντά στην πλευρά του προσώπου σου που βρίσκεται στην σκιά. Αυτό θα κάνει το πρόσωπο σου να δείχνει πιο αδύνατο. Προσοχή όμως γιατί η προσέγγιση αυτή μπορεί να μην λειτουργήσει σε άμεσο ηλιακό φως.

Βρες τις γωνίες σου

Πειραματίσου πρώτα στον καθρέφτη, βρίσκοντας τις γωνίες που σε κολακεύουν περισσότερο. Οι πιο πολλοί άνθρωποι δείχνουν πιο ελκυστικοί όταν γέρνουν ελαφρώς το κεφάλι και όχι σε αυστηρό προφίλ.

Χρησιμοποίησε καλλιτεχνικές προσεγγίσεις

Αντί για μια παραδοσιακή και συνηθισμένη selfie, προσπαθήσε να τραβήξεις τον εαυτό σου με διαφορετικό τρόπο. Ακολουθούν μερικές εναλλακτικές λήψεις για να λάβεις υπόψιν:

  1. Βγάλε μια φωτογραφία του καλύτερου προφίλ σου.
  2. Βγάλε μια φωτογραφία μόνο το μισό του προσώπου σου – είτε το δεξί είτε το  αριστερό.
  3. Βγάλε ένα κοντινό στα μάτια ή το στόμα σου.
“Κανόνας των τρίτων”

Οι καλύτερες φωτογραφίες είναι αυτές που ακολουθούν τον “κανόνα των τρίτων”. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τοποθετήσεις τα σημαντικά στοιχεία του κάδρου, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το πρόσωπο σου, στο 1/3 της εικόνας. Με άλλα λόγια το πρόσωπο σου δεν βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της φωτογραφίας, αλλά στην άκρη αυτής. Είναι ένας τρόπος για να βγάλεις μια πιο ενδιαφέρουσα φωτογραφία.

Τοποθέτησε έναν καθρέφτη απέναντι σου

Είναι ευκολότερο να βλέπεις τον εαυτό σου σε έναν καθρέφτη, οπότε εαν τοποθετήσεις έναν πίσω από την φωτογραφική μηχανή ή  την κάμερα του κινητού σου, θα μπορείς να έχεις μια προεπισκόπηση της φωτογραφίας που πρόκειται να βγάλεις. Προσπάθησε να μην χαμογελάς ψεύτικα, γιατί φαίνεται.

Προσοχή στο φόντο

Αναζήτησε ένα φόντο που δεν θα τραβάει την προσοχή και δεν θα ασχημαίνει την selfie σου. Δεν θέλεις για παράδειγμα να βγάλεις μια selfie και πίσω σου να κρέμονται καλώδια. Προτίμησε ουδέτερα, μονόχρωμα φόντα ή ακόμα καλύτερα ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Προσοχή στις λεπτομέρειες

Εφαρμόζουν καλά τα ρούχα, έχοντας όσο το δυνατόν λιγότερες ζάρες; Είναι ίσια η γραβάτα; Είναι περιποιημένα τα μαλλιά; Το μάτι σου ίσως να μην προσέξει τις τρίχες που πετάνε, αλλά η μηχανή θα τις προσέξει.

Ζήτα από έναν φίλο σου να σε τραβήξει μια φωτογραφία

Αν δεν τα καταφέρνεις με τα παραπάνω μπορείς να ζητήσεις από έναν φίλο σου να σε βγάλει μια φωτογραφία. Μπορεί να σε πειράξει γι ‘αυτό που θα του ζητήσεις, αλλά ο στοχος σου είναι μια καλή φωτογραφία, που θα πάρει πολλά like στους λογαριασμούς σου στα social media.

pepretual.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com