Νέα

Η Hellena από Ελασσόνα τραγουδά για τα μάρμαρα του Παρθενώνα στο Βρετανικό μουσείο

Μπορείτε να αρχίσετε να πανηγυρίζετε από τώρα, καθώς αρκετά χρόνια μετά την ιστορική πλέον εμφάνιση της Κατερίνας Μουτσάτσου με μάτι να γυαλίζει στο «I am Hellene» του 2012, μια νέα πρόμαχος του Ελληνισμού έκανε την εμφάνισή της. Σε περίπτωση που δε θυμάστε το εμβληματικότερο ίσως βίντεο της περιόδου «έχουμε κρίση και γίνονται πραγματάκια», είναι αυτό:

Επιστρέφοντας στο ευλογημένο 2019, αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με μια τούρμπο διασταύρωση της Κατερίνας Μουτσάτσου με τη Μελίνα Μερκούρη, καθώς πρόκειται για μια καλλιτέχνιδα που θέλει να φέρει πίσω στην πατρίδα μας τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Η τραγουδίστρια και συνθέτρια με καταγωγή από την Ελασσόνα όμως ονομάζεται Hellena, πατώντας έτσι και στις δύο μεγάλες πατριώτισσες για να συνεχίσει το δίκαιο έργο τους.

Πιο συγκεκριμένα, χτες που ήταν η επέτειος για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης της Αθήνας, η τραγουδίστρια κουβαλήθηκε μέχρι την αίθουσα 18 του Βρετανικού Μουσείο, όπου κάνουν τουρισμό διαρκείας τα μάρμαρα, με σκοπό να πει ένα τραγούδι για την επιστροφή τους. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό έγινε με τη στήριξη της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Οι στίχοι του άσματος με τίτλο «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα (Φέρτε τα πίσω)» (The Parthenon Marbles – Bring them back) πήγαιναν κάπως έτσι:

«Φέρτε τα πίσω, ως ένα κομμάτι, πίσω στην Ελλάδα… πίσω στην πατρίδα»

Να σημειωθεί επίσης ότι το a capella έγινε δυστυχώς επειδή το ζήτησε το Βρετανικό Μουσείο (για να μην ενοχληθούν οι άμουσοι επισκέπτες δηλαδή) και όχι για αρτιστίκλόγους. Επίσης η Hellena είπε το τραγούδι της δέκα (10) φορές, όσες και τα χρόνια του Μουσείου της Αθήνας, αλλά και γιατί η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως.

Δείτε το βίντεο:

luben.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com