Νέα

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2023: Οι διάσημοι Έλληνες στη μάχη – Ποιοι εκλέχθηκαν, πόσους «σταυρούς» πήραν

Ο Νίκος Χαρδαλιάς πέτυχε σαρωτική επικράτηση στην κάλπη ήδη από την πρώτη Κυριακή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Με ποσοστό 46,75% στο 99,75% της ενσωμάτωσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς εκλέχτηκε περιφερειάρχης Αττικής, αποσπώντας 51 έδρες από τις συνολικά 85 κατά τις χθεσινές Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μάλιστα στα ψηφοδέλτια υπήρχαν τρανταχτά ονόματα τόσο από τον καλλιτεχνικό, όσο και από τον αθλητικό χώρο που κατάφεραν να εκλεγούν στην Περιφέρεια της Αττικής.

Ανάμεσα στους περιφερειακούς συμβούλους που φαίνεται να εκλέγονται, ξεχωρίζουν τα ονόματα του Θάνου Ασκητή, της Έρρικας Πρεζεράκου, του Θανάση Βισκαδουράκη, του Μιχάλη Ζαμπίδη, της Βασιλικής Μιλλούση.

Πάμε να δούμε όλους όσοι εκλέχτηκαν με τον Νίκο Χαρδαλιά

 

  • Βόρειος Τομέας Αττικής

Ασκητής Αθανάσιος (Θάνος) 19.115

Πρεζεράκου Ευριδίκη (Έρρικα) 12.250

 

  • Δυτική Αττική

Πιπιλή Αικατερίνη 6.762

  • Δυτική Αθήνα

Κατσούλης Αθανάσιος (Σάκης) 6.200

 

  • Κεντρικός τομέας

Βισκαδουράκης Αθανάσιος (Θανάσης) 10.186

Καπερνάρος Βασίλειος 8.143

  • Νότιος Τομέας

Σφακιανάκης Εμμανουήλ (Μανώλης) 15.906

Ζαμπίδης Μιχαήλ (Αϊρον Μαϊκ) 12.666

Βασιλική Μιλλούση 11.604

Αργυράκη Βασιλεία (Μπέσσυ) 9.509

 

Βέβαια όσον αφορά στους δήμους της Ελλάδας, πολλά ήταν τα ονόματα από τον καλλιτεχνικό χώρο που έβαλαν υποψηφιότητα. Τραγουδιστές, ηθοποιοί αλλά και άλλα επώνυμα πρόσωπα έδωσαν κυριολεκτικά «μάχη» για τον σταυρό στα ψηφοδέλτια των χθεσινών δημοτικών εκλογών. 

Πώς τα πήγαν οι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου στις δημοτικές εκλογές:

Στο Περιστέρι, ο τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ανδρέα Παχατουρίδη, καταφέρνοντας να βγει τρίτος στη σειρά κατάταξης με 3.386 σταυρούς.

Στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, ο τραγουδιστής και πρώην αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Μπίγαλης έλαβε 183 ψήφους με τον συνδυασμό του ηθοποιού Γιάννη Βούρου που επανεξελέγη δήμαρχος.

Στον ίδιο δήμο υποψήφιος ήταν και ο ηθοποιός Γιάννης Αϊβάζης, ο οποίος ήρθε δεύτερος σε σειρά προτίμησης με 407 σταυρούς.

Ο τραγουδιστής Λάμπης Λιβιεράτος κατέβηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήµο Λυκόβρυσης-Πεύκης με τον συνδυασμό της Μαρίνας Πατούλη και πήρε 125 ψήφους καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.

Όσον αφορά στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη, η ηθοποιός Νικολέττα Καρρά έλαβε 1.485 ψήφους, ο σεφ Βασίλης Καλλίδης πήρε 929 σταυρούς, ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας ψηφίστηκε από 986 Αθηναίους και η Κατερίνα Γκαγκάκη με 3.945 ψήφους.

Τέλος, η Βίκυ Χατζηβασιλείου εκλέγεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

tlife.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com