Νέα

Γιατί Facebook και Instagram διέγραψαν περισσότερους από 2.600 λογαριασμούς

Στην απενεργοποίηση σχεδόν 2.632 λογαριασμών από το Ιράν, τη Ρωσία, τη Βόρεια Μακεδονία και το Κοσσυφοπέδιο, προχώρησε το Facebook κάνοντας λόγο για περιστατικά «συντονισμένης μη αυθεντικής συμπεριφοράς».

Συνολικά, 2.632 σελίδες, ομάδες και προσωπικά προφίλ αφαιρέθηκαν από το Facebook και το Instagram σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Συγκεκριμμένα, η ανακοίνωση αφορά σε 513 λογαριασμούς που συνδέθηκαν με το Ιράν και 1.907 λογαριασμούς που συνδέθηκαν με τη Ρωσία.

Όπως αναφέρθηκε, οι λογαριασμοί που είχαν προέλευση τη Ρωσία διαγράφηκαν κυρίως επειδή συνδέθηκαν με ανεπιθύμητα μηνύματα σε τρίτους λογαριασμούς, με το Facebook να διευκρινίζει ότι οι σελίδες και οι λογαριασμοί επιλέχθηκαν για τη συμπεριφορά τους και όχι για περιεχόμενο τους.

Η πλατφόρμα κοινωικής δικτύωσης προχώρησε πρόσφατα στη διαγραφή τέτοιων λογαριασμούς σε πολλές χώρες, ως απάντηση στα πυρά που έχει δεχτεί τα τελευταία δύο χρόνια για την «χαλαρή» στάση της, απέναντι σε ομάδες και δημοσιεύσεις εξτρεμιστικού περιεχομένου και πράξεων προπαγάνδας.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com