Τοπικά

Μ. Χαρακόπουλος: "Δεν μπορούν να ξεριζώσουν τα πιστεύω του έθνους!"

«Οι όποιες απόπειρες να ξεριζωθούν τα βασικά πιστεύω και σύμβολα του ελληνικού έθνους, με διοικητικές πράξεις που εστιάζονται σε παρωχημένες ιδεοληψίες, προκαλούν μόνον τεχνητούς διχασμούς και είναι καταδικασμένες σε αποτυχία». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από την Άζωρο Ελασσόνας, όπου παρακολούθησε μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Δημήτρη Βουρονίκο και τον Δημοτικό Σύμβουλο, π. αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Σαπουνά τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Άγιο Γεώργιο, προστάτη του Πεζικού, και τον παραδοσιακό χορό στην πλατεία που έσυραν οι πρεσβύτερες γυναίκες του χωριού.

Ο Θεσσαλός πολιτικός δήλωσε, επίσης, τα εξής:

«Ο εορτασμός του Πάσχα με το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως και η σημερινή εορτή του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου γεμίζουν τις καρδιές μας με ελπίδα και αισιοδοξία. Σε καιρούς χαλεπούς όπου κυριαρχεί η κατήφεια και η απαισιοδοξία αντλούμε δύναμη από την πίστη μας για να προχωρήσουμε σε ένα μέλλον πιο φωτεινό.

Η συμμετοχή στους εορτασμούς στην ελληνική επαρχία, όπου τηρούνται οι μακραίωνες παραδόσεις του λαού μας αναδεικνύει μια άλλη ζωντανή ακόμη Ελλάδα. Την Ελλάδα που αντιστέκεται στις ισοπεδωτικές τάσεις του συρμού και της παγκοσμιοποίησης, που αλλοιώνει την ιστορική κληρονομιά και τον πολιτισμικό πλούτο των εθνών. Απ’ αυτήν την Ελλάδα, από αυτές τις αστείρευτες πηγές της Ορθοδοξίας και των παραδόσεών μας οφείλουμε να αντλήσουμε δύναμη για να ανορθώσουμε τη χώρα μας.

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαίτερα όσους εορτάζουν σήμερα».

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com