Πολιτική

Ερώτηση Κέλλα για ΚΕΕΛΠΝΟ, σκάνδαλο πρώτου μεγέθους η αλλοίωση της μοριοδότησης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό κατέθεσε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “ Τις καταγγελίες παραποίησης στοιχείων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, από το υπουργικό γραφείο του Υπουργού Υγείας”, ύστερα και από σχετική δήλωση του, για το συγκεκριμένο θέμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερώτηση συνυπογράφουν 33 ακόμη βουλευτές της παράταξης.

«Αυτό που συνέβη στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Φάκελοι των υποψηφίων, βρέθηκαν “ως δια μαγείας” από την επιτροπή αξιολόγησης, στο γραφείο του Υπουργού. Δεν θα επιτρέψουμε ο δημόσιος τομέας να γίνει “offshore” της ανίκανης και επικίνδυνης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία –αντί της ελπίδας που υποσχέθηκε – , με τις μεθόδους της γυρίζει τη χώρα δεκαετίες πίσω», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

 

Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή:

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για  επιλογή γιατρών για την κάλυψη θέσεων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας, βρίθει καταγγελιών για σοβαρότατα «λάθη» στην μοριοδότηση των υποψηφίων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η λίστα των επιτυχόντων γιατρών που εστάλη από το ΚΕΕΛΠΝΟ στον αρμόδιο Υπουργό είναι διαφορετική από αυτή που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του. Αν επισκεφθεί κάποιος την ιστοσελίδα του Κέντρου θα διαπιστώσει ότι συντάκτης των αρχείων των αποτελεσμάτων δεν είναι υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ ή μέλος της επιτροπής, αλλά μετακλητή υπάλληλος του πολιτικού γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη.

Επίσης υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία δηλαδή η επιτροπή αξιολόγησης δεν επικύρωσε οποιονδήποτε  πίνακα και το Δ.Σ. του κέντρου δεν έλαβε επισήμως τέτοιον πίνακα.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

  • Αληθεύουν οι καταγγελίες των υποψηφίων γιατρών σχετικά με την αλλοίωση της μοριοδότησης ;
  • Αληθεύει ότι μετακλητοί συνεργάτες του υπουργού έχουν επεξεργαστεί ηλεκτρονικά την τελική λίστα των συμμετεχόντων, και όχι η κατά νόμο αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης, και την έχουν  αποστείλει ηλεκτρονικά  στον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ ;
  • Αληθεύει ότι το φυσικό αρχείο των υποψηφιοτήτων αποσπάστηκε από την επιτροπή αξιολόγησης και μεταφέρθηκε στο γραφείο του υπουργού ;
  • Υπάρχει επίσημος τελικός πίνακας κατάταξης από την επιτροπή αξιολόγησης προς το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ ; Εάν ναι να μας προσκομισθεί. Έχει ο πίνακας αυτός συζητηθεί και επικυρωθεί από το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ ή όχι ;

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com