Κόσμος

Χαμός στον Καναδά για την κηδεία του συζύγου της Σελίν Ντιόν – δείτε πόσο κόστισε

Η «δημοσία δαπάνη» κηδεία του Ρενέ Ανζελί στάθηκε αιτία να ξεσπάσει αντιπαράθεση σήμερα λόγω του κόστους της, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο λογαριασμός ήταν δέκα φορές υψηλότερος απ’ όσο αναμενόταν όταν εστάλη στην κυβέρνηση του Κεμπέκ από την εταιρεία του εκλιπόντος παραγωγού και συζύγου της τραγουδίστριας Σελίν Ντιόν.

Tο ραδιοφωνικό δίκτυο του Μόντρεαλ 98,5 FM μετέδωσε ότι όταν το Κεμπέκ πρότεινε «στην οικογένεια της Σελίν Ντιόν», να γίνει «κηδεία δημοσία δαπάνη» και η εταιρεία παραγωγής της Σελίν Ντιόν και του εκλιπόντος συζύγου του, η εταιρεία Production Feeling, αμέσως «πήρε την κατάσταση στα χέρια της».

Ωστόσο, η Production Feeling έστειλε έναν λογαριασμό στο υπουργείο Διεθνών Σχέσεων του Κεμπέκ ύψους 700.000 δολαρίων Καναδά (475.000 ευρώ), σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, που επικαλείται διπλωματικές πηγές του Κεμπέκ.

Το ποσό αυτό είναι δέκα φορές υψηλότερο σε σύγκριση με άλλες κηδείες δημοσίας δαπάνης που τελέστηκαν για να τιμηθούν προσωπικότητες του Κεμπέκ όπως πρώην παίκτες του χόκεϊ ή άνθρωποι του πολιτισμού.

Η εταιρεία της Σελίν Ντιόν ζητά κυρίως να της καταβληθούν οι δαπάνες πρόσληψης μιας ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, αν και η Πολιτεία είχε κινητοποιήσει έναν σημαντικό αριθμό αστυνομικών, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο.

«Η κυβέρνηση του Κεμπέκ δεν έλαβε ποτέ ένα συγκεκριμένο τιμολόγιο, αντιθέτως η εταιρεία Production Feeling προέβη σε διάφορες δαπάνες σχετικά με την κηδεία του Ανζελί και κατήρτισε έναν κατάλογο εξόδων που μας παρουσιάστηκε» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Διεθνών Σχέσεων, Φρανσουά Καουέτ.

Η επαρχία του Κεμπέκ παραδοσιακά δαπανά ποσά μεταξύ 45 και 75.000 δολαρίων για την τέλεση κηδειών δημοσία δαπάνη και αναμένει «να παραμείνει το ύψος των δαπανών σε αυτό που πληρώνουμε συνήθως για αυτού του είδους της κηδείες» διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Ούτε η Production Feeling ούτε η εκπρόσωπος τύπου της Σελίν Ντιόν έχουν σχολιάσει την υπόθεση.

Σε αντίθεση με τους χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης που δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν εκτενώς τη διαμάχη.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com