Κόσμος

Υπέστη εγκεφαλικό και…μήνυσε το κομμωτήριό της

Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια υπέβαλε μήνυση στο κομμωτήριο της κατηγορώντας τους εργαζόμενους ότι λίγο έλειψε να την σκοτώσουν την στιγμή του λουσίματος.

Η 48χρονη Ελίζαμπεθ Σμιθ αναφέρει στην αγωγή της ότι τον Ιανουάριο του 2014 είχε επισκεφτεί το κομμωτήριο και δύο εβδομάδες αργότερα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Η ίδια προσθέτει ότι η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε αποκάλυψε ότι μια αρτηρία στον αυχένα της είχε καταστράφηκε μετά το λούσιμο που έγινε στον ειδικό λουτήρα του κομμωτηρίου.

Ο θρόμβος στον αυχένα

Τα πρώτα συμπτώματα που εμφάνισε η 48χρονη γυναίκα ήταν αδυναμία στο αριστερό χέρι και το αριστερό πόδι, η οποία μάλιστα αυξήθηκε με την πάροδο του χρόνου. «Στην αρχή δεν μπορούσα να περπατήσω καθόλου. Επηρέασε και τις δύο πλευρές του σώματός μου αλλά κυρίως την αριστερή. Δεν μπορούσα να κουνήσω το χέρι μου καθόλου» δηλώνει η ίδια. Οι γιατροί εντόπισαν ένα θρόμβο σε μια αρτηρία στον αυχένα της Σμιθ, ο οποίος προκάλεσε το εγκεφαλικό επεισόδιο και προειδοποιούν ότι αν συμβεί ένα ανάλογο επεισόδιο, θα την οδηγήσει στον θάνατο.

«Εγκεφαλικό Σύνδρομο του Κομμωτηρίου»

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CBS, γιατροί θεωρούν πιθανό να προκληθεί σοβαρή βλάβη λόγω της ανορθόδοξης στάσης του σβέρκου κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Μάλιστα έχουν δώσει στο φαινόμενο την ονομασία «Εγκεφαλικό Σύνδρομο του Κομμωτηρίου» και τονίζουν ότι αυτό μπορεί να συμβεί αν τεντωθεί επικίνδυνα ο αυχένας. «Οταν ένας ασθενής γείρει το κεφάλι του προς τα πίσω, είναι πιθανό να τραυματιστεί ή να ερεθιστεί η περιοχή ή να υπάρξουν τέτοια εγκεφαλικά επεισόδια» δήλωσε ο νευρολόγος Κλίφορντ Σεγκίλ στο αμερικανικό δίκτυο.

Δύο χρόνια μετά το συμβάν, η γυναίκα υποφέρει από ιλίγγους και από προβλήματα στην όραση. Μάλιστα πρόσφατα έπεσε λόγω των δύο αυτών συμπτωμάτων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μάτι.

Οι γιατροί προτείνουν την χρήση μιας διπλωμένης πετσέτας στην περιοχή του αυχένα προκειμένου το κεφάλι να σηκώνεται αρκετά κατά τη διάρκεια του λουσίματος.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com