Τοπικά

Σύσκεψη ζητάει η Ρένα για τη λειτουργία Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου και τα τραπεζοκαθίσματα

Σύσκεψη με τους Επικεφαλής των παρατάξεων ζητά με επιστολή της από τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη , η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου αναφορικά με το θέμα των τραπεζοκαθισματων,  σε σχέση και με την νέα κανονιστική που ψηφίστηκε από το Δημοτικό συμβούλιο .

Αναλυτικά η επιστολή εχει ως εξής :

‘’ Αξιότιμε κ. Δήμαρχε ,
Με την υπ’αριθμ. 468 -26/11/2015 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων , ψηφίσθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Λαρισαίων, με μεγάλη πλειοψηφία . Στο αρθρο 7 , παρ. 16 του Κανονισμού αναφέρεται τι επιτρέπεται να τοποθετηθεί εντός των οριοθετημένων κοινοχρήστων χώρων που παραχωρούνται κατά χρήση .     Στο αρθρο 7 παρ.22 αναφέρεται ότι ‘’ το είδος του προς τοποθέτηση εξοπλισμού και η χωροθέτησή του στους κοινόχρηστους χώρους  που  παραχωρούνται  κατά  χρήση  εγκρίνονται  από  το  αρμόδιο  τμήμα  της  Τεχνικής
Υπηρεσίας ‘’ , ενώ στην παρ. 23 αναφέρεται ότι ‘’ Στα πλαίσια των ρυθμίσεων των εδαφίων γ, δ, ε και στ, της παρ. 16, του άρθρου του Ν.
4178/2013, θα πρέπει να εκπονηθεί η αναφερόμενη στις διατάξεις αυτές μελέτη εντός ενός έτους από την έγκριση της παρούσης, ώστε να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος αυτής’’ . Στα πλαίσια αυτά συμπολίτες μας – ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος – κατέθεσαν προτάσεις στην Διεύθυνση Τεχνικών υπηρεσιών για την στέγαση των τραπεζοκαθισματων στους δημόσιους υπαίθρους χώρους του Δήμου Λαρισαίων . Η αρμόδια διεύθυνση απέρριψε τις προτάσεις τους , στέλνοντας τους απόφαση της υπηρεσίας – με επισυναπτόμενο ένα  ‘’πρότυπο σχέδιο στέγασης τραπεζοκαθισμάτων ‘’  . Η απόφαση όμως ,  της διεύθυνσης  είναι από τον Ιούλιο του 2014 , δηλαδή είναι πριν την ψήφιση της νέας κανονιστικής .

Κ. Δήμαρχε

Επειδή τα δεδομένα έχουν αλλάξει μετα και  την ψήφιση της νέας Κανονιστικής.
Επειδή θεωρούμε ότι πρώτιστο μέλημα όλων μας είναι να μπει μια ‘’τάξη ‘’ στο δημόσιο χώρο με ρεαλιστικές προσεγγίσεις του θέματος.
Σας καλούμε να καλέσετε , άμεσα σύσκεψη των επικεφαλής όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου – παρουσία και αρμοδίων στελεχών του Δήμου και εκπροσώπων των ενδιαφερόμενων   – έτσι ώστε να συνεκτιμηθούν τα νέα δεδομένα και να εκδοθεί  μια νέα απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης για την στέγαση των τραπεζοκαθισματων στους δημόσιους υπαίθρους χώρους του Δήμου Λαρισαίων .”

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com