Αθλητικά

Σταύρος Κοντονής: το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κατάσταση… έκτακτης ανάγκης

Στον αέρα είναι πλέον τα παιχνιδι ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, μετά τα χθεσινά επεισόδια στην Τούμπα.

Ο υφυπουργός αναμένεται να θέσει το ζήτημα του “λουκέτου” στο ελληνικό πρωτάθλημα στο υπουργικό συμβούλιο .

Ο κ. Κοντονής ζητά οι προτάσεις τους να γίνουν εντός της ημέρας. Σύμφωνα με το νόμο 4326 η κυβέρνηση μπορεί να παρέμβει για θέματα βίας, είτε με πρόστιμα είτε με τιμωρίες των συλλόγων αλλά και την αναστολή της αγωνιστικής δράσης.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

«Έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινοβραδινή (02-03-2016) αναμέτρηση μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, διοργανώτρια αρχή του οποίου είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ζητάμε την κατά το άρθρο1 παρ.3 του ν.4326/2015 γνώμη σας, εντός της ημέρας και το αργότερο μέχρι τις 16.00 μμ – ενόψει και της επικείμενης (03-03-2016, ώρα 19.30 μμ) αναμέτρησης ΑΕΚ-Ατρόμητος για τα ημιτελικά του θεσμού – προκειμένου να εξεταστεί εάν και κατά πόσο συντρέχουν οι λόγοι για την έκδοση της προβλεπόμενης στην ανωτέρω διάταξη απόφασης του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού περί διακοπής της εν λόγω διοργάνωσης».

Η εισήγησή του για “λουκέτο” στον Τσίπρα

Η πληροφορία ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής θα εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να μπει “λουκέτο” στο ελληνικό πρωτάθλημα κυκλοφόρησε έντονα αργά το βράδυ, μετά τα επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Η «συμμαχία» Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι έχει κι η ίδια την ίδια πληροφορία και ότι ο υφυπουργός πιστεύει ότι πλέον η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη που δεν αποκλείεται αν θρηνήσουμε και θύματα…

Το υπουργικό συμβούλιο είναι προγραμματισμένο για τη 1.00 μ.μ. και αναμένεται να τεθεί εκτός ατζέντας και αυτό το θέμα, για το οποίο μπορεί να αποφασίσει μόνο ο πρωθυπουργός.

Ακόμη και αν δεν διακοπεί το πρωτάθλημα ο κ. Κοντονής αναμένεται να συγκαλέσει σύσκεψη μεταξύ των παραγόντων της ΕΠΟ, της Super League και των ομάδων και με την εποπτεία και τη συνδρομή της κυβέρνησης αλλά και της UEFA και της FIFA να διορθωθεί η κατάσταση.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com