Τοπικά

Πανελλήνια διάκριση για τον Ελασσονίτη αθλητή

Ο λόγος για τον μαθητή του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας Μανώλη Χρήστου Πούρικα, στην τελική φάση των Πανελληνίων Αγώνων Λυκείων Δρόμου επί ανωμάλου εδάφους(σχολικού έτους 2015 – 2016), που διεξήχθησαν την περασμένη Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στην Αρχαία Ολυμπία,  κατέκτησε τη 2η θέση σε Πανελλήνιο επίπεδο και ανέβηκε στο δεύτερο «σκαλί» του βάθρου των αγώνων της Αρχαίας Ολυμπίας!
Είχε προηγηθεί από τον Μανώλη Πούρικα η 1η θέση που πήρε στους αγώνες που διεξήχθησαν στη Λάρισα(στις 29 Ιανουαρίου).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στους αγώνες της Λάρισας, την «πρωτιά» του Μανώλη Πούρικα…συνόδευσε η 3η θέση που πήρε ο δίδυμος αδελφός του Βαλεντίνος Χρ. Πούρικας(μαθητής και αυτός της Β΄ Λυκείου του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας), που βαδίζει στα «χνάρια» του αδελφού του.
Ο Μανώλης Πούρικας στο τέλος του 2015 πήρε την «πρωτιά» στον 1ο Αγώνα Elassona City Trail «Ανδρέας Μπόλλος», που έγινε με επιτυχία στην Ελασσόνα.

Τα δύο αδέλφια Μανώλης και Βαλεντίνος Χρ. Πούρικας, που πέρα από ανερχόμενοι δρομείς είναι και πολύ καλοί μαθητές και χαρακτήρες, έχουν προπονητή τους τον Ελασσονίτη γυμναστή – δρομέα μεγάλων αποστάσεων Θοδωρή Δαβιώτη.
Χαρακτηριστική είναι η συγχαρητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το 1ο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας, με αφορμή τις επιτυχίες των μαθητών του:
«Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητικές κοινότητες του  1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήρια  στους μαθητές Εμμανουήλ Χρ. Πούρικα – Βαλεντίνο Χρ. Πούρικα και στην οικογένειά τους.
Εύχονται ολόψυχα πάντοτε επιτυχίες στον αθλητικό στίβο και στο στίβο της ζωής. Τέτοιες διακρίσεις τιμούν τους ίδιους τους μαθητές, το σχολείο και την πόλη της Ελασσόνας».

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com