Νέα

Γιάννης Φέρτης: Οι γυναίκες που τον σημάδεψαν – Οι γάμοι, ο έρωτας με την Τάνια Τσανακλίδου και η Μαρίνα Ψάλτη

Θλίψη σκόρπισε στο πανελλήνιο η είδηση θανάτου του Γιάννη Φέρτη.

Ο σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου σε ηλικία 86 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο κενό, αλλά μία σπουδαία καλλιτεχνική παρακαταθήκη.

Σημαντικό ρόλο στη ζωή του Γιάννη Φέρτη έπαιξε και ο έρωτας. Mε τρεις γάμους και μία θυελλώδη σχέση που ήταν η αφορμή για το ένα του διαζύγιο, ο ηθοποιός έζησε μια έντονη προσωπική ζωή, χωρίς ωστόσο καμία πρώην σύντροφός του να έχει να του προσάψει το παραμικρό κακό.

Η γνωριμία με την Ξένια Καλογεροπούλου, ο γάμος και το διαζύγιο για τα μάτια της Τάνιας Τσανακλίδου

Ο Γιάννης Φέρτης και η Ξένια Καλογεροπούλου γνωρίστηκαν για πρώτη φορά το 1959 όταν εκείνος είχε πάει να παρακολουθήσει τα γυρίσματα μιας ταινίας που εκείνη πρωταγωνιστούσε. Έναν χρόνο αργότερα, συνεργάστηκαν στην ταινία ‘’Αγάπη και θύελλα’’ κι εκεί ξεκίνησε η σχέση τους. Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα και κράτησε μέχρι το 1972.

Αιτία του διαζυγίου τους, όπως και οι δυο έχουν παραδεχτεί, ο έρωτας που ένιωσε ο Γιάννης Φέρτης για την Τάνια Τσανακλίδου.

«Κάποια στιγμή, μετά από τόσα χρόνια, ο Γιάννης μου είπε ότι ερωτεύτηκε την Τσανακλίδου και ήθελε να χωρίσουμε. Είπα εντάξει και χωρίσαμε. Σίγουρα πονάει ο χωρισμός, πολύ πονάει. Μάλιστα, ο Γιάννης μου είχε πει “θα με βόλευε να πάω να ζήσω με την Τάνια και άμα βαρεθώ να γυρίσω σε σένα, να με περιμένεις”. Εγώ όμως, του είχα πει πως αυτό δεν μπορούσα να το κάνω» είχε πει χαρακτηριστικά η Ξένια Καλογεροπούλου για τον χωρισμό από τον Γιάννη Φέρτη.

Ενώ εκείνος, σε δική του συνέντευξη, το 2017 είχε εξομολογηθεί, «Εγώ λοιπόν ήμουν εκείνος που έφταιγε που χωρίσαμε, γιατί τα έφτιαξα με την Τάνια Τσανακλίδου –παρότι την αγαπούσα πολύ την Ξένια. Ερωτεύτηκα, τι να κάνω; Η μάνα μου όμως είχε αδυναμία στην Ξένια, που τη θεωρούσε και καλό κορίτσι, και το έφερε βαρέως. Έμαθα λοιπόν από την αδελφή μου, όχι από την ίδια, ότι πήγε να εξομολογηθεί στην εκκλησία γι’ αυτό το βάρος που ένιωθε».

Η σχέση του ωστόσο με την Ξένια Καλογεροπούλου παρέμεινε καλή, γι’ αυτό και συνεργάστηκαν ξανά αρκετά χρόνια μετά, ενώ, όπως αποδεικνύει το «αντίο» της Τάνιας Τσανακλίδου, και με εκείνη είχε διατηρήσει μια καλή σχέση.

 

Τα δέκα χρόνια κοινής ζωής με τη Μιμή Ντενίση

Το 1978 μπήκε στη ζωή του η Μιμή Ντενίση. Εκείνη, νέα ακόμα στον χώρο, τον ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή, εκείνος στην πορεία. Για εκείνη, ο Γιάννης Φέρτης ήταν ο άνθρωπος που θα της άνοιγε τις πόρτες του θεάτρου, ο άνθρωπος που την εμπιστεύτηκε και τη βοήθησε να φτάσει στην κορυφή.

Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε το 1981 και κράτησε μέχρι το 1988. Οι δυο τους έζησαν μαζί δέκα ολόκληρα χρόνια, από τα οποία η Μιμή Ντενίση έχει μόνο καλά να θυμάται.

«Πως να περιγράψω με δυο λόγια τα δέκα χρόνια που πέρασα μαζί του; Έζησα 10 χρόνια μαζί του… Ήταν πραγματικά ο άνθρωπος που μου άνοιξε τον δρόμο στο θέατρο. Πέρα από αυτό όμως, ήταν ένας πολύ τρυφερός άνθρωπος με πάρα πολύ χιούμορ, μαύρο χιούμορ, με αυτοσαρκασμό και κυρίως με ήθος…Τον έχω και θα τον έχω πάντα στην καρδιά μου με πολλή αγάπη. 

Με τον Γιάννη δε χωρίσαμε με τσακωμούς. Απλώς ήταν πολύ διαφορετικοί οι χαρακτήρες μας, από τη μια ο έντονος τρόπος που λειτουργούσα εγώ στη δουλειά και από την άλλη, ο πολύ πιο ήπιος τρόπος του Γιάννη. Τίποτα δεν είναι αιώνιο. Ζήσαμε όμως δέκα χρόνια μαζί και δεν έχω να θυμηθώ τίποτα άσχημο» δήλωσε αποκλειστικά στο TLIFE η Μιμή Ντενίση για τον Γιάννη Φέρτη μετά την είδηση του θανάτου του. (διάβασε εδώ όλα όσα είπε η Μιμή Ντενίση)

Ο γάμος με την Μαρίνα Ψάλτη, που έμεινε μαζί του μέχρι το τέλος

Χρόνια αργότερα, ο Γιάννης Φέρτης θα γνωρίσει την τελευταία του σύζυγο, Μαρίνα Ψάλτη που έμεινε δίπλα του μέχρι το τέλος.

Η γνωριμία του έγινε στο θέατρο, όταν κλήθηκαν να παίξουν μαζί σε μια θεατρική παράσταση. Πρώτα έγιναν φίλοι και σιγά σιγά ανάμεσά τους γεννήθηκε ο έρωτας. Υπήρξαν ζευγάρι για κάποια χρόνια, μέχρι που το 2001 αποφάσισαν να παντρευτούν.

Το ζευγάρι δεν είχε αποκτήσει παιδιά με την ηθοποιό να αναφέρει: «Δεν έχουμε παιδί με τον Γιάννη, δεν αξιωθήκαμε, είχε πει πριν χρόνια η Μαρίνα Ψάλτη. Τώρα η ανιψιά μου είναι 22 χρονών κι είναι σαν παιδί μας, αλλά είναι της αδελφής μου παιδί. Πολύς κόσμος νομίζει ότι είναι παιδί μας. Εμείς δεν κάναμε παιδιά από επιλογή, όμως έχουμε την ανιψιά μου, έχει και ο Γιάννης πολλά ανίψια, τα οποία έχουν κάνει και παιδάκια…Έτσι, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια και δεν μας λείπουν τα παιδιά. Έχουμε και δύο γάτες, τη Χνου και τον Σισίνη, και είμαστε παρά πολύ καλά».

Ο έρωτάς τους κράτησε μέχρι το τέλος, αφού η Μαρίνα Ψάλτη έμεινε στο πλευρό μέχρι και την τελευταία ημέρα της ζωής του…

Φωτογραφίες: NDP

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com