Events

Το 9ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη Λάρισα

Το 9ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, διεξάγεται στη Λάρισα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από 20 εως 22 Οκτωβρίου 2023. H μεγαλύτερη γιορτή της εκπαίδευσης, που διοργανώνει η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ. – www.eepek.gr ) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Πατρών, και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας.

Το 9ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (https://synedrio.eepek.gr/el/) διεξάγεται -διαδικτυακά και δια ζώσης- στη Λάρισα, 20-22 Οκτωβρίου 2023 με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, του Συλλόγου Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας, της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής ν. Λάρισας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Οι 650 και πλέον εργασίες που θα παρουσιαστούν ηλεκτρονικά ή δια ζώσης (πλήρεις εργασίες, e-posters, εκπαιδευτικά σενάρια, καινοτόμα προγράμματα, κ.λπ.) στο 9ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας -το οποίο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων-, έχουν κριθεί θετικά κατόπιν τυφλής κρίσης από τουλάχιστον 2 κριτές, σε μια από τις δυο επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου (Ελληνικά ή Αγγλικά).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου -το οποίο θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Γαιόπολις), Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, (Περιφερειακή οδός Λάρισας – Πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας), έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 40 προσκεκλημένες ομιλίες από Επιστήμονες & Ακαδημαϊκούς αναγνωρισμένης αξίας Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οι οποίοι αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους το Συνέδριο. Παράλληλα, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε από τα 5 Στρογγυλά Τραπέζια με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεματολογία, η οποία θα αναπτυχθεί από διακεκριμένους επιστήμονες – Στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Ακαδημαϊκούς – Εκπαιδευτικούς και άλλα στελέχη που διακρίνονται σε εκπαιδευτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Επισημαίνεται πως επιλεγμένα άρθρα από το συνέδριο (με βάση τη βαθμολογία των κριτών) θα δημοσιευτούν σε ειδικές εκδόσεις του Διεθνούς Επιστημονικού Περιοδικού: International Journal of Educational Innovation (https://journal.eepek.gr/ ).

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα του συνεδρίου (https://synedrio.eepek.gr/images/program/9/9_________1.pdf ) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν μια θέση κάνοντας από τώρα την εγγραφή τους στη σελίδα: https://synedros.eepek.gr/

Διευκρινίζεται πως η πρόσβαση είναι ανοιχτή για όλους (όσοι θέλουν βεβαίωση συμμετοχής θα πρέπει να εγγραφούν στο συνέδριο, αλλά μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν τις ζωντανές μεταδόσεις και να δουν τις αναρτημένες παρουσιάσεις στο κανάλι του συνεδρίου στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/@internationalconferencesof4501 (από τις 12:00 το βράδυ θα είναι δημόσια προσβάσιμες όλες οι βιντεοπαρουσιάσεις).

Αναλυτικά οι σύνδεσμοι για τη διαδικτυακή παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι:

1η Ημέρα Συνεδρίου – 20 Οκτωβρίου 2023: https://youtube.com/live/l6bcGNK2ehM

2η Ημέρα Συνεδρίου – 21 Οκτωβρίου 2023: https://youtube.com/live/2wXHV2uZaps

(Ζωντανή μετάφραση στα Ελληνικά για τη συνεδρία 17:00-19:00 στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/live/GPwI0hgi__M )

3η Ημέρα Συνεδρίου – 22 Οκτωβρίου 2023: https://youtube.com/live/yH8g6fqraVg

(Ζωντανή μετάφραση στα Ελληνικά για τη συνεδρία 11:00-12:30 στον σύνδεσμο: https://youtube.com/live/dFpezl2eh0w)

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δρ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει και δημόσια τις ευχαριστίες του σε όλους τους Συνέδρους, στους Εισηγητές, στους Προσκεκλημένους Ομιλητές, στην Επιτροπή των Κριτών, στα Προεδρεία, στα Μέλη της Οργανωτικής, Συντονιστικής & Επιστημονικής Επιτροπής, στους Χορηγούς, στις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και σε όλους εκείνους που εθελοντικά & αθόρυβα συνεισέφεραν με οποιονδήποτε τρόπο στην προετοιμασία ενός τόσο απαιτητικού εγχειρήματος, αγκαλιάζοντας για 9η συνεχόμενη χρονιά τις εργασίες του Συνεδρίου. Με τον τρόπο αυτό, απέδειξαν έμπρακτα πως τα αποτελέσματα που απορρέουν από τη λειτουργία της ΕΕΠΕΚ ως μια μεγάλη Εκπαιδευτική Κοινότητα είναι σημαντικά και αποτελούν την καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον των μαθητών όλων των βαθμίδων & ηλικιών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται μέσω των εκάστοτε ανακοινώσεων: https://synedrio.eepek.gr/el/anakoinoseis: μέσω e-mail: synedrio@eepek.gr και τηλεφωνικά: 6932078466 – Δημήτρης Λιόβας.

Το Συνέδριο δύναται να το παρακολουθήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, αλλά και οποιοιδήποτε ενδιαφερόμενοι μαθητές ή φοιτητές.

Με την υποστήριξη του Party 97,1

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com