Νέα

Ορφέας Αυγουστίδης: Τα παιδικά χρόνια στα Εξάρχεια και το πρόβλημα με τη συσχέτισή του με τους γονείς του

Ο Ορφέας Αυγουστίδης αποτελεί ένα από τα πλέον επιτυχημένους ηθοποιούς που τη φετινή σεζόν έχουν συζητηθεί όσο λίγοι. Πρωταγωνιστής στην πιο επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά της χρονιάς, τον “Σασμό” αλλά και τη θεατρική παράσταση “Η μηχανή του Τούρινγκ”, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου “The 2Night Show” και μίλησε για όλα.

Για τον ερχομό του γιου του Αχιλλέα στη ζωή ο Ορφέας Αυγουστίδης με μάτια που έλαμπαν από ευτυχία ανέφερε: «Μου έχει αλλάξει απόλυτα τη ζωή. Το συναίσθημα είναι αδιαπραγμάτευτα κυρίαρχο και νιώθω πολύ τυχερός που συνέβη αυτό στη ζωή μας. Το να γίνουμε γονείς ήταν κάτι που το ονειρευόμασταν με τη Γεωργία».

Στη συνέχεια, η κουβέντα πήγε στα Εξάρχεια την περιοχή που ο Ορφέας Αυγουστίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε.

«Μεγάλωσα στα Εξάρχεια, πήγα σχολείο εκεί. Τα Εξάρχεια δεν είναι το ίδιο με αυτό που ήταν τη δεκαετία του 80… Σίγουρα το να μεγαλώνεις εκεί ήταν μια πάρα πολύ καλή σύνδεση με την πραγματικότητα το περιβάλλον αυτό. Άνθρωποι που είχαν εξαρτήσεις, τους συναντούσες σε λίγες περιοχές εκείνες τις εποχές, μια από αυτές ήταν τα Εξάρχεια. Η απάντηση του πατέρα μου και της μάνας μου στο ερώτημα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, είναι μια απάντηση που πήρα πολύ νωρίς.

Όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με αυτή την πληροφορία ότι υπάρχει ένας δρόμος στη ζωή που τον επιλέγουν κάποιοι άνθρωποι και προϋποθέτει αργότερα και μια μάχη με τον θάνατο, κάτι σου κάνει. Ενδεχομένως να σε κρατά και μακριά από τέτοιες αποφάσεις. Το πιστεύω αυτό. Σε σχολεία πιο ντυμένα και καθώς πρέπει συναντούσες πιο συχνά ανθρώπους που είχαν σχέσεις με ουσίες. Αυτό το δημόσιο σχολείο και η σχέση μου με αυτή την περιοχή ήταν πολύ ειδική και ιδιαίτερη….» είπε ο ηθοποιός και συνέχισε,

«Όταν το περιβάλλον σου είναι αυτό, κάπως διαμορφώνεσαι γύρω από αυτό και δε χρειάζεται να σκληρύνεις. Το να σκληρύνεις έχει μέσα και το αίσθημα του φόβου. Τα Εξάρχεια είναι μια πανέμορφη περιοχή, ο Λόφος του Στρέφη είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για να μεγαλώσει ένα παιδί. Τώρα δεν ζω στα Εξάρχεια, έχω φύγει χρόνια αλλά είμαι πάλι στο κέντρο. Ο κόσμος στα Εξάρχεια δε κυκλοφορούσε ούτε τότε που μεγάλωσα εγώ ούτε τώρα με μολότοφ και κουκούλες… Ήταν όμως και άλλες οι εποχές, είχαμε τις καταλήψεις που μέναμε μέσα, να είναι καλά οι γονείς μου που με εμπιστεύτηκαν και θεώρησαν πως δεν υπάρχει λόγος να με κρατήσουν πίσω και έκανα το πέρασμά μου από αυτά. Τα σχολεία κλείνανε για μήνες, τα παιδιά μένανε μέσα… Ήταν αλλιώς όμως. Τώρα που γυρίζω πίσω σκέφτομαι ότι ελπίζω το παιδί μου να μη χρειαστεί να μου πει τίποτα τέτοιο και να πρέπει να του αποδείξω την εμπιστοσύνη μου με αυτό τον τρόπο».

Σε άλλο σημείο ο Ορφέας Αυγουστίδης αποκάλυψε πως ως παιδάκι δούλευε στα cinema που είχε ο πατέρας του και εκεί του μπήκε το μικρόβιο της υποκριτικής.

“Την απόφαση ότι θέλω να γίνω όντως ηθοποιός την πήρα αφού έπαιξα στις “Σειρήνες στο Αιγαίο”. Είχε έρθει ο Περράκης στο σινεμά που είχε ο πατέρας μου και με ρώτησε αν μιλάω κρητικά, αν η μάνα μου μιλάει κρητικά και αν μπορεί να με βοηθήσει. Του είπα ότι θα το δω. Πήγα στη μάνα μου, της είπα τι είχε γίνει, διαβάσαμε μαζί το σενάριο και μου είπε πως να πω κάποια πράγματα στην κρητική διάλεκτο… » είπε ο Ορφέας Αυγουστίδης συμπληρώνοντας πως στη συνέχεια, την τελική απόφαση για να γίνει ηθοποιός την πήρε μετά την πρώτη του θεατρική παράσταση στην οποία έπαιξε με την Ελένη Ράντου.

Όσο για το πως αποφάσισε να πει “ναι” στην πρόταση για τον Σασμό παρότι ήταν ένα καθημερινό σήριαλ είπε:

«Με τρόμαξε το ότι ήταν ένα καθημερινό σήριαλ αλλά ευτυχώς είχαμε ετοιμάσει την παράσταση που θέλαμε να ανεβάσουμε με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο άρα ήμουν και έτοιμος να μπω μέσα σε μια τέτοια δουλειά… Δεν έχω μετανιώσει ούτε ένα δευτερόλεπτο. Είχα μεγάλη αγωνία. Βλέποντας το πρώτο επεισόδιο ένιωσα πολύ χαρούμενος, είπα ότι και κανένας να μην το δει εγώ είμαι ευχαριστημένος.

Ήξερα το βιβλίο, ήξερα ότι ο ρόλος του Αστέρη δεν είναι στο βιβλίο όμως υπήρχε μια ανάγκη για να υπάρχει μια επιπλέον σύνδεση ανάμεσα στις δυο οικογένειες. Διάβασα το βιβλίο για να ξέρω την γραμμή αλλά τελικά τα σενάρια ήταν άλλα» και παραδέχτηκε πως τον σταματά αρκετός κόσμος στον δρόμο για να μάθει τι θα γίνει στη συνέχεια της σειράς.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Ορφέας Αυγουστίδης περιέγραψε την πρώτη σκηνή με την μητέρα του που θυμάται με λεπτομέρειες μέχρι και σήμερα ενώ όπως είπε τη συνεργασία τους την απολαμβάνουν και οι δυο ιδιαίτερα.

Όσο για το αν είχε δεύτερες σκέψεις στο να δεχτεί να συνεργαστεί με τη μητέρα του και αν αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω της σύνδεσης με τους γονείς του, ο Ορφέας Αυγουστίδης απάντησε:

«Έχω ξεπεράσει τα όποια θέματα μπορεί να είχα στο παρελθόν σε σχέση με τη συσχέτιση της παρουσίας μου στη δουλειά και τους γονείς μου. Τα έχω ξεπεράσει γιατί δε μου έχουν σταθεί εμπόδια. Δεν αντιμετώπισα ποτέ το πρόβλημα το ότι μπορεί να βρίσκομαι στον χώρο λόγω των γονιών μου αλλά το ότι με συνέδεαν, ότι είμαι ο γιος της Μαρίας ή του Αυγουστίδη. Ήθελα να δημιουργήσω τη δική μου ταυτότητα και αν όχι να τη δημιουργήσω, να την υπερασπιστώ. Είναι οι αγωνίες των παιδιών αυτές, να απογαλακτιστούν. Αργότερα που η σχέση μας δουλεύτηκε και από τις δυο πλευρές ήρθε και η συνεργασία».

tlife.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com