Νέα

Ενεργοποίηση της Αναγνώρισης Προσώπου (Face ID) με μάσκα στo iPhone

Ένα από τα προβλήματα που δημιούργησε η ανάγκη προστασίας από το κορονοϊό είναι η αδυναμία ξεκλειδώματος των smartphones με την λειτουργία του Face ID κι αυτό γιατί τα κινητά δεν μπορούν να αναγνωρίσουν και να ξεκλειδώσουν τις συσκευές όταν οι χρήστες φορούν μάσκα. Αντίστοιχα εμπόδια παρατηρήθηκαν και κατά την πιστοποίηση των πληρωμών με Apple Pay για παράδειγμα, με τους χρήστες που φορούν μάσκα εντός κάποιου καταστήματος κι επιθυμούν να πληρώσουν να μην μπορούν να να χρησιμοποιήσουν την αναγνώριση προσώπου (Face ID).

Στο νέο λειτουργικό του iPhone ωστόσο iOS 15.4, το οποίο βρίσκεται αυτή την περίοδο σε beta έκδοση, η Apple προσέθεσε μια νέα πρακτική λειτουργία η οποία σας επιτρέπει να ξεκλειδώνετε το iPhone σας με Face ID και να πιστοποιείτε τις πληρωμές Apple Pay ακόμη και όταν φοράτε μάσκα. Σημειωτέον ότι στις προηγούμενες εκδόσεις το ξεκλείδωμα του iPhone με την χρήση Face ID κι ενώ φοράτε μάσκα γινόταν μόνο σε όσους χρήστες διέθεταν και Apple Watch, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως πρόσθετο επίπεδο ασφαλείας. Η λειτουργία ωστόσο ήταν ενεργοποιημένη μόνο για το ξεκλείδωμα κι όχι για τις πληρωμές.

Πώς θα ενεργοποιήσετε την Αναγνώριση προσώπου με μάσκα

Πλέον ένα iPhone «μπορεί να αναγνωρίσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά γύρω από την περιοχή των ματιών για τον έλεγχο ταυτότητας», σύμφωνα με την Apple, με την εταιρεία ωστόσο να επισημαίνει ότι η χρήση του Face ID με μάσκα είναι λιγότερο ασφαλής από το σύστημα βιομετρικού ελέγχου και την αναγνώριση ολόκληρου του προσώπου.

Για να ενεργοποιήσετε το Face ID ενώ φοράτε μάσκα, αρχικά θα πρέπει να εγκαταστήσετε το iOS 15.4 και να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία:

  • Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» του iPhone σας
  • Σκρολάρετε προς τα κάτω και επιλέξτε «Face ID & κωδικός πρόσβασης».
  • Εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας.
  • Ενεργοποιήστε τo «διακόπτη» δίπλα από το «Use Face ID With a Mask (Χρήση αναγνωριστικού προσώπου με μάσκα) και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναγνώριση προσώπου με Μάσκα αφορά ορισμένα από τα νεότερα μοντέλα iPhone και συγκεκριμένα τα μοντέλα της σειράς iPhone 12 και iPhone 13 ( iPhone 12, 12 mini, 12 Pro, 12 Pro Max ή ένα iPhone 13, 13 mini, 13 Pro ή 13 Pro Max).

insider.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com