Νέα

Άγριες Μέλισσες: 5 λόγοι που οι τηλεθεατές γύρισαν τη πλάτη στη σειρά

Όλα τα ωραία, κάποτε τελειώνουν. Και πρέπει να τελειώνουν. Αφενός για να διατηρούν και να διαιωνίζουν το μύθο τους, αφετέρου για να πάρουν τη θέση τους πράγματα και πρότζεκτ καινούργια και φρέσκα. Στατιστικά δεν κρατάω, για να ξέρω πότε ακριβώς ήταν η τελευταία φορά που οι Άγριες Μέλισσες έκαναν τόσο χαμηλή τηλεθέαση, όσο χθες Δευτέρα βράδυ 11/10, αλλά είναι σαφές πια, 2 εβδομάδες μετά την έναρξη του 3ου κύκλου τους, πως οι τηλεθεατές, ή μερίδα αυτών για να είμαστε ακριβείς, γύρισαν τη πλάτη στη μέχρι πρότινος πιο δημοφιλή σειρά της ελληνικής τηλεόρασης. Γιατί; Ιδού οι πέντε λόγοι!

Η απουσία του εντυπωσιασμού

O Βόσκαρης αυτοκτονεί στις Άγριες Μέλισσες

Τι μας κρατούσε καρφωμένους στην τηλεόραση για τις Άγριες Μέλισσες; Οι ανατροπές, το γρήγορο και ανατρεπτικό σενάριο, η αγωνία για το τι θα συμβεί στο μέλλον των πρωταγωνιστών, αλλά και τι συνέβη στο σκοτεινό παρελθόν τους. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ δεν το νιώθω φέτος. Και δεν το νιώθω, γιατί δεν εντυπωσιάζομαι με το αν η Ελένη Σταμίρη θα ξαναμπεί φυλακή. Το είδαμε αυτό. Δεν εντυπωσιάζομαι με τα βασανιστήρια στον Λάμπρο, γιατί βασανιστήρια είδαμε και πέρσι αλήθεια είναι. Φρόντισε ο Μάνος Βόσκαρης! Ακόμα και οι νέοι έρωτες, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μεν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανταγωνιστούν αυτούς που είδαμε στους προηγούμενους κύκλους. Κι όπως σωστά μου τόνισε ένα πολύ κοντινό μου πρόσωπο, ούτε ενδιαφέρον για τα σπόιλερ δεν υπάρχει πια! Με λίγα λόγια, δεν φταίει η σειρά που έχασε τον εντυπωσιασμό του τηλεθεατή, φταίει απλά ότι συνεχίζεται χωρίς να έχει να δώσει κάτι καινούργιο.

Το πολιτικό στοιχείο και οι κακές θύμησες

Ο Ζάχος και ο Λάμπρος στις Άγριες Μέλισσες χθες στο επεισόδιο 4/10

Παίρνω πάσα από την τελευταία πρόταση για το κάτι καινούργιο. Το ωραίο καινούργιο στη σειρά “Άγριες Μέλισσες” είναι οι ηθοποιοί που υπέγραψαν και μπήκαν στον 3ο κύκλο. Χειλάκης, Κουρής, Παπασπηλιόπουλος, Γιαννάτου, όλοι τους ένας και ένας, προσδίδουν κύρος στη σειρά και την ελληνική τηλεόραση. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς, αλλά στο σενάριο, δηλαδή την δικτατορία και τη ζωή που εξελίσσεται στην μαύρη, σκοτεινή περίοδο της. Εάν είσαι πολύ νέος, -δυστυχώς- μπορεί να μην ξέρεις, και ακόμα πιο δυστυχώς να μην σε ενδιαφέρει, να μην σε αγγίζει. Εάν το έζησες, ή είχες ανθρώπους που το έζησαν, μαυρίζει η ψυχή σου από τις μνήμες και τις θύμισες. Δεν αντέχεις να θυμάσαι. ΝΑΙ, όποιος ξεχνάει την ιστορία, είναι υποχρεωμένος να τη ξαναζήσει, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να την θυμάται κάθε βράδυ στις 22:00.

Ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός των τελευταίων ετών

τηλεθέαση χθες 11/10

Τι χρονιά και αυτή! Η πιο ανταγωνιστική σεζόν των τελευταίων ετών. Και χρησιμοποιώντας έναν αθλητικό όρο, θα πω ότι όταν χάνεις, δεν σημαίνει πάντα ότι εσύ δεν έπαιξες καλά, αλλά ότι ο αντίπαλος σου ήταν απλά καλύτερος. Και φέτος οι Άγριες Μέλισσες, δεν έχουν έναν, αλλά τρεις παρακαλώ, τρομερούς αντιπάλους. Σασμός και Γη της Ελιάς ήρθαν, σε ALPHA και MEGA αντίστοιχα, να βάλουν φωτιά στη prime time ζώνη, με μεστά σενάρια (όπως βέβαια και οι Μέλισσες έχουν), εναλλαγές, σκηνοθεσία και φυσικά all-star cast. Από κοντά και το ριάλιτι GNTM, που κρατάει γερά στο δυναμικό -παραδοσιακά- κοινό και αποτελεί το μοναδικό ριάλιτι που ξεχωρίζει μέχρι στιγμής. Τα νούμερα μοιράζονται δια 4, με τις Μέλισσες να χάνουν μερίδιο από την πίτα και να μη βρίσκουν το φλουρί.

Αργή εκκίνηση…

Τζώρτζης Ποφάντης ΑΝΤ1

Πριν από περίπου ένα μήνα, στην όμορφη διαδικτυακή παρουσίαση προγράμματος του ANT1, ο έμπειρος διευθυντής προγράμματος, Τζώρτζης Ποφάντης, που πάντα έδινε και δίνει μάχη (την έχασε φέτος) για την μυθοπλασία, δήλωσε πως ο ΑΝΤ1 δε κάνει κινήσεις πανικού, όπως άλλα κανάλια, και θα ξεκινήσει το πρόγραμμα του στην ώρα του έχοντας πίστη στους τηλεθεατές. Έλα όμως που πρώτα η Γη της Ελιάς, Αύγουστο ακόμα, έκαναν τρελή εκκίνηση, με τον Σασμό να ακολουθεί μια εβδομάδα μετά και το GNTM, δύο εβδομάδες μετά, και συνολικά 2-4 εβδομάδες πριν τις Άγριες Μέλισσες. Μια απόφαση που έπαιξε και παίζει ακόμα τον ρόλο της.

Κακό Deal με το… Lead

Πρεμιέρα για το Game of chefs-Τι είδαμε και μας άρεσε

Αχ αυτό το Lead! “Κλείνει σπίτια…”. Το ριάλιτι μαγειρικής Game of Chefs έχει κατηγορηθεί, από όλους, ως μια κακή αντιγραφή του MasterChef, αλλά πιστέψτε με, αυτό είναι το λιγότερο που ενδιαφέρει (εαν ενδιαφέρει) τον ΑΝΤ1. Αυτό που ενδιαφέρει τον ΑΝΤ1 είναι ότι το Game of Chefs δίνει το χειρότερο δυνατό lead στις Άγριες Μέλισσες (5% χθες…). Τελεία. Και εδώ το κανάλι του Αμαρουσίου έδρασε -σχετικά- άμεσα, αφού με την έλευση του Αντώνη Κανάκη και των Αρβύλα, τους βάζει στις 20:00, φέρνει τον Ήλιο στις 21:00 και εξορίζει το ριάλιτι. Εαν θα πετύχει; Κοντός ψαλμός αληλούια, άλλωστε όπως είπε στο Youfly η Ντέπυ Γκολεμά, η σεζόν είναι μαραθώνιος, και όχι κατοστάρι.

youfly.com

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com