Νέα

1η Συνάντηση Κλασσικών Οχημάτων Ελασσόνας

Η ΛΕΣΧΗ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (ΛΕΚΟΕ) διοργανώνει την 1η Συνάντηση Κλασσικών Οχημάτων στην Ελασσόνα, στις 3 Οκτωβρίου και ώρα 12.00  στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η 1η Συνάντηση Κλασσικών Οχημάτων Ελασσόνας αποτελεί ένα σπουδαίο κοινωνικοπολιτιστικό και τουριστικό γεγονός για την πόλη της Ελασσόνας αλλά και όλης της Επαρχίας, όπου οι επισκέπτες θα θαυμάσουν μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής, ενώ τα πληρώματα θα κάνουν διαδρομές στα ωραιότερα σημεία της επαρχίας προβάλλοντας τις ομορφιές του τόπου μας.

Σκοπός της ΛΕΚΟΕ είναι να αναδείξει τα ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες όπου ο ιδιαίτερος χαρακτήρας τους και η παλιά τεχνολογία τα καθιστά μοναδικά αντικείμενα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Παράλληλα δε ο μεγαλύτερος στόχος μέσω των ιστορικών οχημάτων, είναι η ιστορική και τουριστική ανάδειξη της περιοχής μας, αλλά και η στήριξη της τοπικής αγοράς γι’αυτό και η ημερομηνία της 1ης Συνάντησης Κλασσικών Οχημάτων Ελασσόνας συνδιάζεται με την απέλευθέρωση της πόλης μας, όπου οι διαδρόμές και οι στάσεις των πληρωμάτων είναι αφιερωμένες θεματικά στην απελευθέρωση της επαρχίας Ελασσόνας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η διοργάνωση της 1ης Συνάντησης Κλασσικών Οχημάτων Ελασσόνας τελεί υπό την αιγίδα της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Ελασσόνας (ΛΕ.Κ.Ο.Ε.), με ιδίους πόρους και ευγενικές χορηγίες, χωρίς την παραμικρή επιχορήγηση οποιουδήποτε κρατικού φορέα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  1ης  Συνάντησης Κλασσικών Οχημάτων Ελασσόνας Κυριακή 3/10/21

 9.30      Συνάντηση όλων των κλασσικών οχημάτων στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας.

10.00  Αναχώρηση όλων των οχημάτων με προορισμό το Χάνι Χατζηγώγου μέσω της εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης.

10.30   Στάση για ξεκούραση και πρωινό κέρασμα από τη ΛΕ.Κ.Ο.Ε. στο κέντρο ΑΜΑΔΡΥΑΔΕΣ.

11.00   Ξενάγηση στο μουσείο και τους ιστορικούς χώρους της περιοχής.

11.30  Αναχώρηση όλων των οχημάτων με προορισμό την Ελασσόνα μέσω της εθνικής οδού Λάρισας –Κοζάνης με παράκαμψη στο ύψος του Δρυμού Ελασσόνας και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας.

12.00  Άφιξη των οχημάτων στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας έκθεση των οχημάτων, event, απονομή αναμνηστικών.

14.00 Αναχώρηση των οχημάτων με προορισμό την Τσαριτσάνη, περιήγηση στην ιστορική   κοινότητα και γεύμα πληρωμάτων.

Με την υποστήριξη του Party 97,1

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com