Νέα

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Η ιδανική επιλογή για Νομικές σπουδές στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η επαναπιστοποίηση του πτυχιακού προγράμματος σπουδών «Ελληνικό Δίκαιο» της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η επαναπιστοποίηση πραγματοποιήθηκε από εξωτερική επιτροπή αξιολόγησης που όρισε ο Φορέας ΔΙ.Π.Α.Ε. (Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης) που είναι ο αρμόδιος φορέας της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο οποίος είναι πιστοποιημένος από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό φορέα ENQA. Το Πρόγραμμα μάλιστα εγκρίθηκε χωρίς κανένα σχόλιο ή παρατήρηση και είναι πλέον από τα πρώτα πιστοποιημένα προγράμματα ελληνικού δικαίου εκτός ελληνικής επικράτειας.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν το πρώτο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα  που ίδρυσε την πρώτη αυτόνομη Νομική Σχολή στην Κύπρο. Επίσης, από πολύ νωρίς πρόσφερε ξεχωριστό πρόγραμμα «Ελληνικού Δικαίου» το οποίο οδηγεί στην λήψη  πτυχίου  με ειδίκευση στο ελληνικό δίκαιο. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου όχι μόνο διατήρησε αλλά και ανάπτυξε πολλαπλώς το Πρόγραμμα καθ΄ όλη την διάρκεια των τελευταίων ετών, καθιστώντας την Νομική Σχολή  πρωτοπόρα στη προσφορά πιστοποιημένου προγράμματος  σπουδών ελληνικού δικαίου εκτός ελληνικής Επικράτειας.

Το πρόγραμμα σπουδών του «Ελληνικού Δικαίου», τετραετούς διαρκείας, ακολουθεί την δομή του προγράμματος σπουδών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τον ίδιο τίτλο και περιεχόμενο μαθημάτων, για την απόκτηση του πτυχίου. Τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που προβλέπονται τόσο από την κυπριακή αλλά και από την ελληνική νομοθεσία.

Οι φοιτητές/τριες κατά την διάρκεια των σπουδών τους, που είναι διαρθρωμένες σε εξάμηνα, εξετάζονται σε ενδιάμεσες και τελικές εξετάσεις, επίσης παρουσιάζουν εργασίες, ενώ η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι φοιτητές/τριες συμμετέχουν, επίσης, σε εικονικές δίκες, ενώ πολύ συχνά πραγματοποιούνται επισκέψεις σε εθνικά και διεθνή δικαστήρια, όπως το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κτλ. Η Σχολή ενθαρρύνει την προαιρετική άσκηση των φοιτητών και φοιτητριών του σε δικηγορικά γραφεία κατά τους θερινούς μήνες, έχει αξιοποιήσει την ευκαιρία που προσφέρουν ευρωπαϊκά προγράμματα για επιδοτούμενη άσκηση των φοιτητών/τριών του, ενώ έχει αναπτύξει μια σειρά συμφωνιών για ανταλλαγές φοιτητών/τριών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ .

Επιπλέον, πολύ συχνά διακεκριμένοι νομικοί δίνουν διαλέξεις στους φοιτητές και φοιτήτριες της  Νομικής Σχολής. Ενδεικτικά αναφέρονται ο καθηγητής και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κος Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ Δρ Σάββας Παπασσάβας, ο πρώην υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας Γεώργιος Δρ. Παμπορίδης, ο πρώην Υπουργός και στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δρ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας καθηγητής Νίκος Κοτζιάς, ο διαμεσολαβητής για το Κυπριακό πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνος Μενουδάκος, η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, κ.ά.

Όλα τα ανωτέρω στοιχεία είναι αυτά που οδήγησαν στην θετική αξιολόγηση χωρίς παρατηρήσεις ή υποσημειώσεις του προγράμματος «Ελληνικού Δικαίου» της Νομικής Σχολής.

Στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για συνεχή βελτίωση και ενσωμάτωση των διεθνών εξελίξεων στον χώρο της νομικής επιστήμης. Το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό της Σχολής είναι συνεχώς δίπλα στους φοιτητές και στις φοιτήτριες του Προγράμματος για τη διαρκή υποστήριξή τους.

Η Νομική Σχολή, εκτός από τα πτυχιακά προγράμματα σπουδών, προσφέρει με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τρία μεταπτυχιακά με ειδίκευση στο Ποινικό, Δημόσιο και Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο καθώς και Διδακτορικό στη Νομική Επιστήμη.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανήκει στον διεθνή οργανισμό Galileo Global Education, τον μεγαλύτερο όμιλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη με ένα δίκτυο 32 ιδρυμάτων σε 10 χώρες. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι μεταξύ των 72 κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου που έχουν λάβει 5 αστέρια στην αξιολόγηση του Ιουνίου 2021 η οποία πραγματοποιήθηκε από τον διεθνή οργανισμό QS Top Universities. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την ανώτατη βαθμολογία 5 αστέρια (rated excellent) για τη συνολική του απόδοση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή επικοινωνήστε στο info@euc.ac.cy  και στο 00357 22713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου στις 4 Οκτωβρίου 2021.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com