Νέα

Συντετριμμένος ο Μέσι: «Δεν ήμουν προετοιμασμένος να φύγω, δεν έχω συμφωνήσει με την Παρί»

Ο Λιονέλ Μέσι δεν μπορούσε να πιστέψει όσα έχουν συμβεί δηλώνοντας ξεκάθαρα και με δάκρυα στα μάτια στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα (8/8) πως δεν ήθελε να φύγει από την Μπαρτσελόνα και υπήρχε συμφωνία να μείνει, αλλά ο σύλλογος δεν μπορούσε να τον κρατήσει για οικονομικούς λόγους, ενώ τόνισε πως η Παρί Σεν Ζερμέν είναι απλά μία πιθανότητα και δεν έχει κλείσει ακόμα σε καμία ομάδα.

Με δάκρυα στα μάτια ξεκίνησε ο Λιονέλ Μέσι την αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου που παραθέτει στη Βαρκελώνη, την ώρα που εκατοντάδες οπαδοί της Μπαρτσελόνα ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το «Καμπ Νου». «Δεν είχα φανταστεί ποτέ τον αποχαιρετισμό μου, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν τον σκεφτόμουν ποτέ. Θα ήθελα να το κάνω μπροστά στον κόσμο, μέσα στο γήπεδο. Προσπάθησα να συμπεριφερθώ με ταπεινότητα και σεβασμό και ελπίζω ότι αυτό θα μείνει από εμένα, φεύγοντας από το σύλλογο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός άσος.

Ο Μέσι υπογράμμισε ακόμη ότι δεν έχει υπογράψει ως τώρα σε καμία ομάδα, αν και παραδέχθηκε ότι μιλάει με την Παρί Σεν Ζερμέν και ο γαλλικός σύλλογος είναι ένας πιθανός προορισμός, υπογραμμίζοντας ότι, για όσο μπορεί, θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο.

Την ίδια ώρα, πάντως, η εφημερίδα “Equipe” στη διαδικτυακή της έκδοση γράφει ότι ο “Λεό” αναμένεται σήμερα ή νωρίς αύριο το πρωί στο Παρίσι, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να οριστικοποιήσει τη συμφωνία του με την Παρί.

Για την καλύτερη του στιγμή με την Μπαρτσελόνα:

«Δύσκολο να επιλέξω μία στιγμή, αλλά ίσως όταν έκανα το ντεμπούτο μου. Ήταν το όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αργότερα έγιναν κι άλλα, όμως πάντα θα θυμάμαι τη στιγμή που άρχισαν όλα».

Για όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες:

«Αυτό που είπε ο Λαπόρτα. Όλα ήταν ΟΚ μέχρι τελευταία στιγμή και ξαφνικά δεν μπορούσε να γίνει κάτι. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Το πιο ξεκάθαρο είναι ότι ο σύλλογος, ο Λαπόρτα, δεν μπορούσαν λόγω της La Liga. Ειπώθηκαν πολλά για μένα, ότι δεν ήθελα να συνεχίσω. Πέρυσι δεν ήθελα και το είπα. Τώρα ήθελα, αλλά δεν μπορούσα».

Για τα συναισθήματά του:

«Αρχικά πολλά πέρασαν από το κεφάλι μου και ταυτόχρονα είμαι λίγο μπλοκαρισμένος. Δεν μπορώ να πω τι σκέφτομαι. Δεν έχω συμβιβαστεί με την ιδέα ότι φεύγω και αλλάζω εντελώς τη ζωή μου. Από τα 16 είμαι στην πρώτη ομάδα και τώρα θα αλλάξουν όλα, ειδικά για την οικογένειά μου, διότι πίστευαν ότι θα παραμείνουν στην πόλη. Ξέρω ότι θα είμαστε ΟΚ, θα είναι δύσκολη αλλαγή, όμως πρέπει να το αποδεχθούμε και να προχωρήσουμε».

Για το μέλλον του και την Παρί Σεν Ζερμέν:

«Ειλικρινά, η Παρί είναι μια πιθανότητα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επιβεβαιωμένο. Όταν ανακοινώθηκε η αποχώρησή μου από την Μπαρτσελόνα δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι κλεισμένο».

Για το τι αφήνει πίσω του στην Μπαρτσελόνα:

«Πάντα προσπαθούσα να είμαι ταπεινός και να έχω σεβασμό, να κατανοώ ότι κι η Μπαρτσελόνα είναι έτσι. Και το παιχνίδι μου ήταν έτσι. Θέλω να με θυμούνται όπως θέλουν. Είμαι ευγνώμων για την καριέρα που είχα στην Μπαρτσελόνα, τους τίτλους, τις ήττες διότι με έκαναν να μάθω και να βελτιωθώ. Δεν υποστήκαμε πολλές, όμως μαθαίνεις από αυτές».

Για το αν αυτή είναι η πιο δύσκολη στιγμή του στην Μπαρτσελόνα:

«Σίγουρα. Είχα πολλές δύσκολες μέρες, αλλά αυτή είναι η πιο δύσκολη. Δεν υπάρχει γυρισμός».

Για την απογοήτευση για τον Μπαρτομέου:

«Δεν το περίμενα. Ποτέ δεν είπα ψέματα, πάντα ήμουν ειλικρινής. Πέρυσι ήθελα να φύγω, φέτος όχι, γι’ αυτό είμαι τόσο στενοχωρημένος».

Για την επόμενη μέρα της Μπαρτσελόνα χωρίς τον Μέσι:

«Η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Έχουν καταπληκτική ομάδα. Θα έρθουν κι άλλοι παίκτες. Οι παίκτες φεύγουν κι έρχονται. Ο Λαπόρτα είπε ότι πάνω απ’ όλα είναι η Μπαρτσελόνα. Θα το συνηθίσει ο κόσμος. Στο τέλος θα είναι εύκολο για την ομάδα».

Για το πότε πήρε την απόφαση να αποχωρήσει:

«Στην πραγματικότητα, όταν δείπνησα με τον πρόεδρο μιλήσαμε, φάγαμε. Έπειτα από αυτό ήμουν πεπεισμένος ότι δεν θα έχουμε προβλήματα. Νόμιζα δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Μετά, ό,τι έγινε, έγινε. Δεν θα πω κάτι παραπάνω».

Για το αν θα επιστρέψει για ένα καλύτερο «αντίο»:

«Ναι, δεν θα είναι το ίδιο όμως. Για αυτόν τον κόσμο είμαι διαθέσιμος για τα πάντα».

Για το αν ο κόσμος είχε ψεύτικες ελπίδες όλο αυτό το διάστημα:

«Δεν νομίζω. Ήμουν πεπεισμένος ότι θα συνεχίσω. Ήταν τόσο ξεκάθαρο που τα είχαμε όλα έτοιμα και δεν υπήρχαν προβλήματα. Είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο, σίγουρα από την πλευρά μου».

Για το τι θα έλεγε στον πρόεδρο της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας:

«Δεν ξέρω. Δεν τα ξέρω καλά. Αυτό που ξέρω είναι ότι λόγω της La Liga και των δυνατοτήτων του συλλόγου δεν μπορώ να συνεχίσω. Τον έχω συναντήσει μερικές φορές και μιλήσαμε λίγο, όμως δεν έχω κάτι να του πω. Δεν έχω πρόβλημα μαζί του».

Για το πως αισθάνεται πλέον που θα αγωνίζεται ως αντίπαλος της Μπαρτσελόνα:

«Προσπαθώ να το επεξεργαστώ ακόμα. Αισθάνομαι άσχημα για όλο αυτό. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε όλοι ΟΚ. Θα συνεχίσω να παίζω, αυτό που μου αρέσει παραπάνω από οτιδήποτε και θα προχωρήσω. Οι άνθρωποι του συλλόγου με ξέρουν. Θα παλέψω για να κερδίσω. Θα τελειώσω την καριέρα μου με τον τρόπο μου, να βρίσκομαι ψηλά. Και θέλω να ευχαριστήσω τον Ντάνι Άλβες που πήρε το ολυμπιακό χρυσό χθες. Αυτή είναι η νοοτροπία μου. Θέλω να κερδίσω. Θέλω ο κόσμος να με ξέρει έτσι. Δεν ήθελα να φύγω, αλλά πρέπει να φύγω και θα συνεχίσω στο δρόμο της νίκης».

Για την φωτογραφία πριν από μερικές ημέρες με τον Νεϊμάρ κι άλλος παίκτες της Παρί:

«Είναι βλακείες αυτά που λένε για τη φωτογραφία με τους παίκτες της Παρί. Μίλησα με τον Ντι Μαρία για να συναντηθούμε, καθώς ήταν και αυτός στην Ίμπιζα. Μετά με πήρε τηλέφωνο ο Νεϊμάρ και μου είπε ότι ήταν κι αυτός στην Ίμπιζα. Τους είπα να έρθουν σπίτι μου και να βγάλαμε μια φωτογραφία. Μου είπαν να πάω στο Παρίσι, αλλά ήταν τυχαίο. Δόθηκε υπερβολική σημασία, δεν υπάρχει κάτι παράξενο. Ήταν μόνο μια φωτογραφία φίλων στις διακοπές».

Για το αν θα έμενε με όποιο κόστος:

«Ο πρόεδρος εξήγησε ότι ο σύλλογος έχει μεγάλο χρέος και δεν μπορεί. Τα πράγματα θα γίνονταν πιο περίπλοκα. Εγώ έπρεπε να δω και την καριέρα μου και το τι θα κάνω από εδώ και πέρα. Όπως είπα, έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά δεν ήταν εφικτό. Κάναμε ό,τι γινόταν».

Για τους στόχους που έχει από εδώ και πέρα:

«Μου μένει το απωθημένο της κατάκτησης ενός ακόμη Champions League, ήμασταν κοντά στους ημιτελικούς με τη Λίβερπουλ και στους ημιτελικούς με την Τσέλσι, με τον Γκουαρδιόλα τότε προπονητή. Θα μπορούσαμε να είχαμε κατακτήσει ένα ακόμη Champions League, αλλά δεν μετανιώνω. Δώσαμε το μάξιμουμ. Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω για να κατακτήσω ένα ακόμη Champions League και να καταφέρω να πιάσω τον Ντάνι Άλβες. Τουλάχιστον, να προσπαθήσω να τον πλησιάσω».

Για το αν θεωρεί πως εξαπατήθηκε από τον σύλλογο:

«Μείωσα τις απολαβές μου στο 50% και μετά δεν μου ζητήθηκε κάτι άλλο. Αυτό που είπαν ότι μετά μου ζήτησαν να κόψω άλλο 30% είναι ψέμα. Δεν είναι αλήθεια. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, επαναλαμβάνω. Πάντα ήμουν ειλικρινής με τους οπαδούς. Όταν μιλούν πολύ για ένα θέμα κάποιοι, δεν είναι όλα όσα λέγονται αλήθεια. Εμένε πάντα με ενδιέφερε να λέω την αλήθεια στον κόσμο που μου έδωσε όλα αυτά».

newsit.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com