Νέα

Οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα των πελατών της TUI καταγράφεται, φέτος, για την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα, όπως αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο travel.gr o κ. Βαγγέλης Γεωργίου, Υπεύθυνος Επικοινωνίας Νότιας Ευρώπης TUI Group.

Η TUI, που διακινεί πελάτες προς την Ελλάδα, από τουλάχιστον 12 χώρες προσφέρει δυνατότητες διαμονής σε περίπου 4.500 ξενοδοχεία σε 24 ελληνικούς προορισμούς. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, η Ελλάδα θα είναι φέτος στους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη και μπορεί να ωφεληθεί από την γενικότερη συγκυρία αλλά και το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για αυτήν. Σε ότι αφορά τις γενικότερες ταξιδιωτικές τάσεις, σημειώνει ότι παρατηρείται μία στροφή των πελατών σε πιο ακριβά ξενοδοχεία και σε πιο ποιοτικές υπηρεσίες ενώ αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για αυθεντικές εμπειρίες, εκδρομές και δραστηριότητες στη φύση.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για τη φετινή τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα;

Πιστεύουμε πως φέτος θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε συνολικά το 75% της δραστηριότητας που είχαμε το 2019. Βέβαια, βρισκόμαστε ακόμη εν μέσω της πανδημίας και συνεπώς είναι δύσκολο να γίνει κάποια πρόβλεψη, καθώς αλλάζουν συνεχώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, κάτι που αναγκάζει τις τουριστικές επιχειρήσεις να προσαρμόζονται αδιαλείπτως στα νέα δεδομένα. Θεωρούμε πως η φετινή χρονιά θα είναι μεταβατική και αναμένουμε την πλήρη επαναφορά του τουρισμού στα προ πανδημίας επίπεδα το 2022 – ενδεχομένως και σε υψηλότερα επίπεδα από το 2019. Πιστεύουμε πως η Ελλάδα θα είναι φέτος στους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη, αν και παραμένει ένα ερωτηματικό σχετικά με την βρετανική αγορά, για το διάστημα όσο ισχύουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί από το Ηνωμένο Βασίλειο. Συνολικά όμως, η Ελλάδα μπορεί φέτος να ωφεληθεί από την γενικότερη συγκυρία αλλά και το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για αυτήν.

Ποιοι προορισμοί στην Ελλάδα συγκεντρώνουν τις περισσότερες κρατήσεις και σε τι κατηγορίες ξενοδοχείων κατευθύνονται;

Τη μεγαλύτερη ζήτηση παρουσιάζει η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Κέρκυρα, αλλά θετική ζήτηση παρουσιάζουν όλοι οι ελληνικοί προορισμοί. Φέτος η TUI προσφέρει περίπου 4.500 ξενοδοχεία σε 24 ελληνικούς προορισμούς. Η Κρήτη και η Ρόδος συγκαταλέγονται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της TUI παγκοσμίως, κάτι που αποτελεί τάση των τελευταίων ετών και συνεχίζεται και φέτος.

Πέραν της Ελλάδας ποιοι άλλοι προορισμοί συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό κρατήσεων;

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η ζήτηση του ευρωπαϊκού τουρισμού θα κατευθυνθεί και φέτος στους δυο βασικούς μεσογειακούς προορισμούς, την Ισπανία και την Ελλάδα. Στην Ισπανία, σπουδαία αύξηση των κρατήσεων παρατηρούμε στην Μαγιόρκα και στα άλλα νησιά των Βαλεαρίδων, καθώς και στα Κανάρια νησιά.

Σε μία δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας όπως είναι η φετινή ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καταγράφεται στη ταξιδιωτική συμπεριφορά των πελατών σας;

Παρατηρούμε μία ευρύτερη στροφή των ταξιδιών προς τις μεσογειακές χώρες, ενώ τα διηπειρωτικά ταξίδια φαίνεται πως θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να ανακάμψουν. Έτσι, οι μεσογειακές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα, θα ευνοηθούν από αυτό. Μάλιστα αυτή η τάση συγκέντρωσης της ζήτησης στην Μεσόγειο μπορεί να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, δίνοντας ευκαιρίες στους μεσογειακούς προορισμούς περαιτέρω αύξησης του μεριδίου αγοράς τους. Επίσης, βλέπουμε φέτος μια στροφή των πελατών σε πιο ακριβά ξενοδοχεία και σε πιο ποιοτικές υπηρεσίες. Αυξάνεται το ενδιαφέρον των πελατών για αυθεντικές εμπειρίες, εκδρομές και δραστηριότητες στη φύση.

Ποια είναι τα σχέδια του Ομίλου της ΤUI για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια;

Η Ελλάδα είναι στους τρεις πιο δημοφιλείς προορισμούς της TUI σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές προέλευσης πελατών. Είναι βέβαιο ότι η χώρα θα παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ομίλου και στα επόμενα χρόνια. Θεωρούμε σημαντικό να υπογραμμίσουμε τη σημασία της αειφορίας στον τουρισμό του μέλλοντος. Θα εστιάσουμε περισσότερο σε θέματα αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης. Θέματα όπως η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, η κυκλική οικονομία, η εξοικονόμηση ενέργειας, η διαχείριση αποβλήτων αποτελούν βασικές προτεραιότητες στον τουρισμό του μέλλοντος.

www.travel.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com