Νέα

Θρίαμβος του Τσιτσιπά – Πέρασε στον τελικό του Rolland Garros (3-2)

Ιστορία έγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το ελληνικό τένις και τον εαυτό του, αφού σε ένα ματς θρίλερ που κράτησε 3,5 ώρες νίκησε 3-2 τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η συμμετοχή του πρώτου Έλληνα σε τελικό του Roland Garros και γενικά ενός τουρνουά Grand Slam είναι γεγονός! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία στο Παρίσι αφού, παρ’ ότι έπαιξε με την… φωτιά βλέποντας τον Ζβέρεφ να επιστρέφει στο ματς κάνοντας το αρχικό 2-0, 2-2, πήρε πανηγυρικά το 5ο καθοριστικό σετ και με σκορ 3-2 μετά από 3,5 ώρες αγώνα πήρε την πρόκριση στον τελικό, όπου θα αντιμετωπισει τον νικητή της αναμέτρησης τους Ράφα Ναδάλ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το ματς

O Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι πετυχαίοντας μπρέικ μόλις στο δεύτερο γκέιμ και προηγήθηκε 3-0 στο πρώτο σετ, αφού ταυτόχρονα κράτησε το σερβίς του. Ο Ζβέρεφ μείωσε κρατώντας από εκείνο το σημείο το σερβίς του, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τελικά το σετ με 6-3.

Ο Γερμανός μπήκε «αγριεμένος» στο 2ο σετ και προηγήθηκε 3-0, πραγματοποιώντας μπρέικ στο σερβίς του Στέφανου, αλλά ακολούθησε ελληνική… καταιγίδα.Ο Τσιτσιπάς έκανε τρία μπρέικ κατακτώντας συνολικά έξι σερί γκέιμ, παίζοντας απίστευτο τένις και δικαιολογώντας τη θέση που βρίσκεται στην παγκόμσια κατάταξη, παίρνοντας και το 2ο σετ με 6-3 και ταυτόχρονα προβάδισμα με 2-0 στα σετ.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com