Νέα

TEPPEKI 50WG για την καταπολέμηση των αφίδων στη διάρκεια της έντονης βλάστησης

Οι αφίδες στα γιγαρτόκαρπα και κυρίως στα πυρηνόκαρπα, τα τελευταία χρόνια έχουν εξαπλωθεί ραγδαία. Είναι ανθεκτικές στο κρύο και αναπτύσσονται σε θερμοκρασίες μεταξύ 5-30°C.

Η Κ&Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ Μ.ΑΒΕΕ επιμένει και προτείνει για άλλη μια χρονιά, νωρίς ψεκασμούς από τη διόγκωση των οφθαλμών μέχρι πριν την άνθηση. Αυτή είναι άλλωστε και η πρόταση του IRAC για τη διαχείριση της ανθεκτικότητας των αφίδων στα εντομοκτόνα.

Η έγκαιρη χρήση του εντομοκτόνου TEPPEKI 50WG δίνει την δυνατότητα της μείωσης των ψεκασμών για την καταπολέμηση των αφίδων στη διάρκεια της έντονης βλάστησης.

Το TEPPEKI 50WG με δραστική ουσία το flonicamid (50% β/β) είναι ένα καινοτόμο διασυστηματικό εντομοκτόνο επαφής και στομάχου.

Το flonicamid ανήκει στη νέα χημική ομάδα των πυριδιοκαρβοξαμιδίων και καταπολεμά μυζητικά έντομα της τάξης των Ημιπτέρων. Ο IRAC κατατάσσει τη δραστικό συστατικό σε νέα ξεχωριστή ομάδα (Group 29) για το μοναδικό τρόπο δράσης του.

Η δράση του flonicamid εντοπίζεται στην εκλεκτική παρεμπόδιση της διατροφικής συμπεριφοράς των εντόμων-στόχων, με αποτέλεσμα τα έντομα να σταματούν αμέσως να τρέφονται και να πεθαίνουν σε 1-3 ημέρες από την εφαρμογή.

Το TEPPEKI 50WG διαθέτει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Μοναδικό τρόπο δράσης που το καθιστά ιδανικό εργαλείο σε Προγράμματα Διαχείρισης Ανθεκτικότητας.
  • Έντονη διασυστηματική και διελασματική δράση για καλύτερη προστασία ακόμα και των αψέκαστων φυτικών ιστών.
  • Ήπιο οικοτοξικολογικό προφίλ ως προς τα κύρια ωφέλιμα αρθρόποδα.
  • Αποτελεσματικότητα σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες.
  • Δεν επηρεάζεται από το φως.
  • Απορροφάται ταχύτατα από τα φυτά και παρέχει μεγάλη διάρκεια δράσης (2-3 εβδομάδες).
  • Μεγάλη αντοχή στην έκπλυση από τη βροχή (έως και 3 ώρες από την εφαρμογή).

Η σωστή χρονική τοποθέτηση και η επιλογή του κατάλληλου φυτοπροστατευτικού σκευάσματος θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα-προστασία της καλλιέργειας.

file:///C:/Users/user/Desktop/2020%20TEPPEKI%20SITE.pdf

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com