Νέα

Apple: Αγωγή από καταναλωτές στην Ιταλία – Κατηγορείται για «παραπλάνηση» στη διάρκεια ζωής μπαταριών iPhone

Αντιμέτωπη με αγωγή στην Ιταλία για «παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας παλαιότερων iPhone», βρίσκεται η Apple.

Η Euroconsumers, μια διεθνής οργάνωση για την προστασία των καταναλωτών, δήλωσε τη Δευτέρα ότι κατέθεσε την αγωγή, σε μια κίνηση που ακολουθεί παρόμοιες υποθέσεις στο Βέλγιο και την Ισπανία, σχετικά με χρήστες διαφόρων συσκευών iPhone 6.

Οι ιδιοκτήτες «αναμένουν βιώσιμα ποιοτικά προϊόντα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Els Bruggeman, επικεφαλής πολιτικής και επιβολής της Euroconsumers. «Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη με τη σειρά iPhone 6. Όχι μόνο εξαπατήθηκαν οι καταναλωτές και έπρεπε να αντιμετωπίσουν την απογοήτευση και την οικονομική ζημία, αλλά το ζήτημα είναι απολύτως ανεύθυνο και από περιβαλλοντική άποψη». Η Euroconsumers είπε ότι σχεδιάζει επίσης ανάλογη δράση στην Πορτογαλία «τις επόμενες εβδομάδες».

Οι αγωγές αντικατοπτρίζουν τις ανάλογες αμερικανικές υποθέσεις για ισχυρισμούς ότι η Apple παραπλάνησε τους καταναλωτές σχετικά με την ισχύ της μπαταρίας iPhone και τις ενημερώσεις λογισμικού που επιβραδύνουν την απόδοση των συσκευών. Η εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια, το Νοέμβριο, συμφώνησε να πληρώσει 113 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια υπόθεση με πολλές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, ενώ οι πελάτες ζητούν έγκριση από δικαστήριο των ΗΠΑ για μια διευθέτηση αγωγών κατηγορίας που θα μπορούσε να τους αποφέρει αποζημίωση έως και 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η Apple δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

protothema.gr

Ετικέτες
Show More

Related Articles

Back to top button
Close