Νέα

Καταστήματα: Τι και πως ανοίγει την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου – Πότε ανοίγουν οι εκκλησίες

Όλο το λιανικό εμπόριο ανοίγει την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται τα εμπορικά κέντρα και τα mall. Όλα τα καταστήματα σύμφωνα με το ένα σενάριο θα λειτουργούν ελεύθερα και χωρίς ραντεβού. Μόνη εξαίρεση οι περιοχές που είναι «κόκκινες». Εκεί η αγορά θα λειτουργεί με click away.

Το δεύτερο σενάριο αναφέρει ότι τα καταστήματα θα λειτουργούν με click in shop. Δηλαδή θα κλείνουμε ραντεβού.

Τον οριστικό τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα θα ανακοινώσει αναλυτικά ο Νίκος Χαρδαλιάς στις έξι το απόγευμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργούν τα καταστήματα ανάμεσα στα οποία και κομμωτήρια αλλά και κέντρα μανικούρ – πεντικούρ και κέντρα αισθητικής θα είναι ως εξής:

Θα πηγαίνουμε με sms (2 στο 13033).

Θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.

Από τις 24 Ιανουαρίου θα ανοίξουν και οι εκκλησίες. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα είναι κλειστά.

Νωρίτερα οι λοιμωξιολόγοι είχαν εισηγηθεί σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr να ανοίξουν τα καταστήματα με την μέθοδο click in shop και στις κόκκινες περιοχές με την μέθοδο click away. Και η απόφαση ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία. Την άλλη εβδομάδα θα συζητηθεί το θέμα των σχολείων.

Μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας, Ελένη Γιαμαρέλλου που συμμετέχει στην επιτροπή των ειδικών επιβεβαίωσε την εισήγηση για άνοιγμα της αγοράς. Αυτό που τόνισε ωστόσο ήταν ότι μένει η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό. Επίσης, το θέμα του ανοίγματος Γυμνασίων και Λυκείων θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ είπε ότι δεν έγινε συζήτηση για άνοιγμα του εραστιτεχνικού αθλητισμού.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com