Νέα

Lockdown: Έρχονται οι αποφάσεις για το άνοιγμα της αγοράς στις 18 Ιανουαρίου

Μια νέα προσέγγιση εγκαινιάζει η κυβέρνηση όσον αφορά στα μέτρα και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως έγραψε χθες το newsit.gr, εγκαινιάζει τη στρατηγική «βδομάδα-βδομάδα», δηλαδή οι ειδικοί θα συνεδριάζουν και θα εισηγούνται στα τέλη κάθε εβδομάδας για την άρση ή την επιβολή περιορισμών και οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται από την κυβέρνηση θ’ ανακοινώνονται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θ’ αποφευχθούν και οι αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, αλλά και ορισμένων εκ των ειδικών, οι οποίοι στις δημόσιες τοποθετήσεις τους εκφράζουν διαφορετικές θέσεις από την πλειοψηφία της επιτροπής που δίνει εν τέλει τις κατευθύνσεις.

Στα τέλη της εβδομάδας οι αποφάσεις για το άνοιγμα της αγοράς

Πρακτικά, λοιπόν, στα τέλη της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την επαναλειτουργία της αγοράς από την επόμενη Δευτέρα κι ενώ ήδη έχει τυπικά ξεκινήσει η χειμερινή εκπτωτική περίοδος.

Σε δηλώσεις του πάντως, ο γ.γ. Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανέφερε Open ότι «πρέπει να λειτουργήσει η αγορά άμεσα κι αυτός είναι ο στόχος», ενώ πρόσθεσε ότι το click away δεν επιβάρυνε το επιδημιολογικό status. Έτσι, όλη την εβδομάδα θα υπάρξουν διαβουλεύσεις προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο με το οποίο θα επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα – εφόσον, βέβαια, δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί.

Σε κάθε περίπτωση, τα επιδημιολογικά δεδομένα και χθες ήταν ενθαρρυντικά, καθώς τα κρούσματα, ο δείκτης θετικότητας και οι θάνατοι διατηρήθηκαν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων υποχώρησε περαιτέρω (350). Είναι ενδεικτικό ότι έχει σημειώσει μείωση κατά 40% μέσα στις τελευταίες 20 μέρες περίπου, δίνοντας τις απαραίτητες ανάσες στο σύστημα υγείας. Ενώ, την ίδια στιγμή, διαψεύδονται οι αρχικές εκτιμήσεις για έξαρση κρουσμάτων και μεγάλη διασπορά του ιού λόγω της χαλαρότητας την περίοδο των εορτών.

newsit.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com