Νέα

Άννα Βίσση: Η καρμική σχέση με τον Νίκο Καρβέλα, η κολλητή της Αννίτα Πάνια και η σχέση με τα εγγόνια της

 

Σε μια εποχή που τα ζωντανά θεάματα αποτελούν λόγω των συνθηκών παρελθόν, η Άννα Βίσση επιστρέφει με την 13μελή ορχήστρα της στο Παλλάς για μια διεθνή διαδικτυακή συναυλία ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Η αγαπημένη σταρ, λίγες μέρες πριν το live παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Gala και την Μαρία Λεμονιά και φωτογραφήθηκε από την Ρούλα Ρέβη! Η Άννα Βίσση μίλησε για όλα, για την πανδημία, για την κόρη της Σοφία Καρβέλα, για τον Νίκο Καρβέλα αλλά και για την Αννίτα Πάνια.

Τι κρατάς από το χθες και τι σε σοκάρει στο τώρα;

Όλα τα κρατώ και τίποτα δεν με σοκάρει. Μου προκαλούνται άλλα συναισθήματα, σίγουρα όμως όχι σοκ. Αναρωτιέμαι για πολλά, έχω περιέργεια για άλλα, σταματώ σε διάφορες λεπτομέρειες και προσπερνώ τα ανούσια και τα επιτηδευμένα.

«Στο δεύτερο lockdown βίωσα…»: Ό,τι και στο πρώτο με λίγο καλύτερη προετοιμασία. Ίσως μου φαίνεται πιο μακρύ και πιο βαρύ το δεύτερο γιατί δεν ήθελα να είχε συμβεί. Ήλπιζα πως δεν θα ερχόταν ποτέ. Αλλά…

«Εκείνο που μου έλειψε κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού είναι…»: Να ταξιδεύω πιο ελεύθερα και να τραγουδάω μπροστά σε κόσμο ώστε να νιώθω τον παλμό και τις δονήσεις του κοινού πραγματικά και όχι υποθετικά. Γεγονός που συμβαίνει τώρα. Έχει κι αυτό την πρόκλησή του, πάντως. Παρθένα κατάσταση που θα αφήσει σίγουρα σημαντική εμπειρία.

Η απομόνωση έκανε την Άννα Βίσση να συνειδητοποιήσει…: Ό,τι και σε άλλες περιόδους της ζωής μου. Αρκεί να βρίσκω χρόνια, να μένω μόνη και να σκέφτομαι. Πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα σε αυτόν τον κόσμο που βρεθήκαμε να ζούμε, αλλά η «κοινή» οπτική για το «κοινό» συμφέρον είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, φοβάμαι. Τα συμφέροντα είναι ατομικά και πολύ διαφορετικά από τον έναν άνθρωπο στον άλλο. Τι φταίει; Όλοι έχουμε άποψη γι’ αυτό. Κι έτσι οικοδομήθηκε ένας κόσμος. Μήπως όμως οικοδομήθηκε από τους δυνατούς, ώστε να ευνοεί τους δυνατούς;

Κορονοϊός ή Covid-19. Ήρθε για να μας διδάξει…: Ταπεινότητα; Αίσθημα ευθύνης; Υπομονή; Τι θα πει ματαιοδοξία; Αξιοπρέπεια; Ψυχραιμία; Ενδυνάμωση; Κατανόηση; Όλα αυτά και πολλά ακόμη…

Ακούς για εμβόλιο και σκέφτεσαι; Θέλω να μάθω περισσότερα γι’ αυτό για να μπορέσω να απαντήσω.

Η Άννα του χθες και η Άννα του σήμερα: Η Άννα του χθες έκανε αυτό που της γούσταρε χθες και η Άννα του σήμερα κάνει αυτό που γουστάρει σήμερα. Το κοινό γνώρισμα και των δυο “Αννών” είναι το «γουστάρω».

Η πιο πολύτιμη ανάμνηση; Οι τρεις γέννες. Της Σοφίας, του Νίκου και του Νέστορα – των εγγονών μου – που παρακολούθησα ζωντανά.

Στενοί μου φίλοι…: Φίλοι. Είναι οι άνθρωποι που διάλεξα και με διάλεξαν με κριτήριο την εμπιστοσύνη, το χιούμορ, τα κοινά ενδιαφέροντα, την αγάπη και την τρυφερότητα που αναπτύχθηκε μεταξύ μας όσο περνούσε ο χρόνος και γνωριζόμασταν καλύτερα. Αυτοί είναι οι πραγματικοί μου φίλοι και είναι πολύ λίγοι.

Τα εγγόνια μου…: Οι πιο νεαροί στενοί μου φίλοι, χωρίς της ανάγκη επεξήγησης. Και ας μη το ξέρουν ακόμα…

Η σχέση με τη Σοφία: Από απλή καθημερινή έως λυτρωτική σε επίπεδα βαθιάς φιλίας. Κατά τα άλλα, η κόρη μου…

Ο Νίκος Καρβέλας: Έχω πολλά να θυμάμαι και να συγκινούμαι, ειπωμένα από τον Νίκο. Από τα πιο ωραία όμως ήταν ένα τραγούδι που έγραψε το προηγούμενο βράδυ που θα γεννούσα τη Σοφία. Θυμάμαι ότι φοβόμουν πολύ, με περίμενε καισαρική και έκλαιγα όλο το βράδυ. Καθόταν δίπλα μου με μια κιθάρα και έγραψε ένα υπέροχο τραγούδι, τόσο απλό που με ησύχαζε για να μη φοβάμαι. Ονόμαζε το παιδί μας “A little you and me”.

Η Άννα Βίσση απάντησε και για την Αννίτα Πάνια: «Με την Αννίτα ταιριάζω πολύ στη αίσθηση του χιούμορ και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που μας ενώνουν, εκτός από τον πρώην μου και τον πρώην της, τον Νίκο Καρβέλα. Στην τριάδα Άννα – Αννίτα – Νίκος, κοινό μας σημείο είναι σίγουρα η ειλικρινής φιλία και το χιούμορ, ένα συστατικό που θεωρώ βασικό για οποιαδήποτε σχέση στη ζωή μου. Επίσης την αγαπώ πολύ ως άνθρωπο και τη θεωρώ πιστή μου φίλη».

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com