[lbg_audio11_html5_shoutcast settings_id='5'] [lbg_audio8_html5_shoutcast settings_id='2']
Νέα

SMS στο13033: Εδώ οι 6 κωδικοί για συνεργείο, ΚΤΕΟ, φούρνο, σούπερ μάρκετ

Αγκαλιά με το κινητό για SMS στο 13033 για να βγούμε από το σπίτι και βεβαίως με την ταυτότητα θα είμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη. Δείτε άλλη μια φορά τους κωδικούς και τι στέλνουμε για σούπερ μάρκετ, φούρνο, φαρμακείο και συνεργείο. Όλοι οι κωδικοί μετακίνησης με SMS ή με έντυπο. Έρχεται και εφαρμογή για το 13033.

Τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι στη ζωή μας το SMS στο 13033, ενώ έρχεται και εφαρμογή για τα μηνύματα.

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Οι πολίτες μπορούν να προσέλθουν στα συνεργεία αυτοκινήτων της χώρας σε όλη την διάρκεια του lockdown, αρκεί να στείλουν το σωστό SMS στο 13033.

Ο ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) ενημερώνει λοιπόν, πως η προσέλευση στα συνεργεία γίνεται με μήνυμα στο 13033, το οποίο έχει τον κωδικό «2» (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα).

Τον ίδιο κωδικό στέλνουμε και για ΚΤΕΟ και πρέπει να υπάρχει ραντεβού.

Έτσι, στο συγκεκριμένο SMS ο πολίτης να δηλώνει:

Το ονοματεπώνυμο του

Τη Διεύθυνση κατοικίας του

Τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι

Στο μεταξύ, επιπλέον 45 ημέρες (από την ισχύουσα παράταση των 45 ημέρων) για την έκδοση δελτίων από τα ΚΤΕΟ τα οποία λήγουν στο τέλος του μήνα, ζητά με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, τονίζοντας ότι έως το τέλος του έτους αναμένεται να υπάρξει μεγάλη κίνηση και συνωστισμός.

Ο Π.Σ.ΙΚΤΕΟ, με αίτημά του προς το υπουργείο Μεταφορών, επισημαίνει την αναγκαιότητα επέκτασης του χρονικού διαστήματος παρατάσεως όλων των δελτίων ΚΤΕΟ οχημάτων ΙΧΕ-ΜΟΤΟ-ΤΑΧΙ και λοιπών κατηγοριών που λήγουν εν μέσω αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ έως τις 30/11/2020, για διάστημα ενενήντα (90) και όχι σαράντα πέντε (45) ημερών και την αναγκαιότητα να υπάρξει μέριμνα, ώστε σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία να εκδοθεί ΚΥΑ, που θα προβλέπει την κατ’ εξαίρεση παράταση του χρόνου χορήγησης αδειών στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, κατά εύλογο χρονικό διάστημα μέσα στο 2021.

Αντίστοιχα, συστήνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους οδηγούς να σπεύσουν να κλείσουν έγκαιρα το ραντεβού τους στο ΚΤΕΟ, ώστε να αποφευχθούν σκηνές συνωστισμού και να εξυπηρετηθούν ομαλά δίχως καθυστερήσεις. Διαφορετικά υπάρχει ενδεχόμενο να μην δύναται να εξυπηρετηθούν και εξ’ αυτού του λόγου να καταλήξουν εκπρόθεσμοι και αντιμέτωποι με προβλεπόμενα χρηματικά πρόστιμα εκπροθέσμου ελέγχου.

SMS στο 13033: Οι κωδικοί

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

2. Συμπλήρωση Εντύπου

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)

3. Χειρόγραφη Βεβαίωση

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

Όνομα/Επίθετο

Διεύθυνση Κατοικίας

Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού

Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Δεν μπαίνει κόφτης στον αριθμό των SMS

Διευκρινίσεις για τα SMS και τις μετακινήσεις έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος τονίζοντας ότι το 13033 σημείωσε πως είναι ένα εργαλείο που αποφασίστηκε να δοθεί για να βοηθήσει στην τήρηση των μέτρων και δεν κρατούνται στοιχεία από τα μηνύματα που αποστέλλουν οι πολίτες.

Κανένα προσωπικό στοιχείο κανενός πολίτη, ούτε καν συγκεντρωτικά στοιχεία δεν έχουμε ανά κατηγορία έκτακτης μετακίνησης» είπε ο κ. Ζαριφόπουλος. «Το μόνο που βλέπουμε είναι το σύνολο των μηνυμάτων και πώς αυτά έρχονται μέσα στην ημέρα». Αναφερόμενος σε αριθμούς, τόνισε ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας, στην καραντίνα ο μέσος όρος αποστολής μηνυμάτων ήταν 2,6 εκατομμύρια την ημέρα.

Τις πρώτες ημέρες του δεύτερου κύματος είχαμε πολύ περισσότερα μηνύματα, εστάλησαν πάνω από 4 εκατομμύρια μηνύματα την ημέρα κατά μέσο όρο. Ωστόσο υπήρχαν και περισσότεροι λόγοι μετακίνησης, ανέφερε ο κ. Ζαριφόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι τα Δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούσαν κανονικά σε αντίθεση με την πρώτη καραντίνα. Αρα, σημείωσε, δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα στις δύο περιόδους.

Εξάλλου, ο αριθμός των sms δεν είναι πάντα ενδεικτικός, αφού όπως υπενθύμισε, οι πολίτες έχουν και εναλλακτικούς τρόπους για την υποβολή στοιχείων για τις μετακινήσεις τους, όπως τη συμπλήρωση της ειδικής φόρμας.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάρια για «κόφτη» στα sms ή για επιβολή χρονικών περιορισμών στις μετακινήσεις, τόνισε την σημασία της ατομικής ευθύνης και υπογράμμισε πως «ποτέ δεν έπεσε στο τραπέζι το θέμα του κόφτη». Άλλωστε δεν έχει νόημα να βάλουμε «κόφτη» στα μηνύματα τη στιγμή που υπάρχουν οι εναλλακτικές μέθοδοι της ειδικής φόρμας και της συμπλήρωσης στοιχείων σε κόλλα χαρτί, είπε.

Για το αν υπάρχει περίπτωση αλλαγών στις έξι κατηγορίες που προβλέπονται σήμερα απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα αποφασιζόταν με υπόδειξη της Πολιτικής Προστασίας κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς. «Η φόρμα για την μετακίνηση των πολιτών παραμένει σε ισχύ όπως είναι» είπε ο κ. Ζαριφόπουλος. Ήδη πάντως έχουν μειωθεί οι λόγοι μετακίνησης μετά και την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις πέντε το πρωί, διάστημα κατά το οποίο επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο για συγκεκριμένους λόγους.

Ως προς τον χρόνο των μετακινήσεων ο κ. Ζαριφόπουλος ανέδειξε τις πολύ διαφορετικές συνθήκες που υπάρχουν ανά την επικράτεια: Διαφορετικός χρόνος απαιτείται για την μετακίνηση κάποιου προς ένα σούπερ μάρκετ στην πόλη και άλλους χρόνους μπορεί να χρειαστεί κάποιος που ζει για παράδειγμα στην περιφέρεια σε ένα απομονωμένο χωριό. Συνεπώς είναι και θέμα κοινής λογικής κατά τη διάρκεια των ελέγχων που γίνονται να διαπιστώνεται αν υπάρχει λόγος μετακίνησης ή όχι, σχολίασε.

Στο μεταξύ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 προανήγγειλε ότι θα έρθει σύντομα μία ηλεκτρονική εφαρμογή (application) που θα πλαισιώσει την διαδικασία για τις επιτρεπόμενες μετακινήσεις, καθιστώντας την ακόμη πιο φιλική προς τον χρήστη.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com