Νέα

Νίκος Οικονομόπουλος: Η πίστη στον Θεό, ο πνευματικός του και το θαύμα που έζησε με την εικόνα της Παναγίας

Ο Νίκος Οικονομόπουλος παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Πρωινό και στον Γιώργο Λιάγκα. Εκτός από την τοποθέτηση που έκανε για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, αναφέρθηκε στο τραγούδι «Έκπτωτος Άγγελος» και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, την πίστη του και την προσωπική του ζωή.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν άκουσα τον «Έκπτωτο Άγγελο» θεώρησα ότι θα γίνει επιτυχία. Τη μουσική μου την έγραψε ο Γιώργος Σαμπάνης και τον στίχο ο Νίκος Γρίτσης. Ούτε ο ίδιος ο Γιώργος δεν πίστευε ότι θα κάνει επιτυχία. Δε σκέφτηκα τι θα πουν για τον «Έκπτωτο Άγγελο», είχα μελετήσει κι εγώ και οι συνεργάτες μου τον στίχο, οπότε δεν υπήρχε νόημα να σκεφτώ περαιτέρω. Ήξερα τι τραγουδούσα, δεν απευθύνομαι στον έκπτωτο άγγελο. Είναι αλληγορικό. Δεν έχω να απολογηθώ για κάτι, είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει πολύ κι αυτό δεν αλλάζει».

Στη συνέχεια, ο Νίκος Οικονομόπουλος εξομολογήθηκε: «Έτσι γεννήθηκα, να πιστεύω στον Θεό. Η πίστη υπήρχε πάντα μέσα μου. Ίσως να έπαιξε σημαντικό ρόλο πως όταν ήμουν μικρό παιδί, δεν πέρασα και τα καλύτερα χρόνια. Προερχόμουν από μία φτωχή οικογένεια, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Πάντα αγαπούσα τον Χριστό. Θυμάμαι ότι πάντα του μιλούσα, είτε σε μία εικόνα, είτε με προσευχή. Έχω πνευματικό, τον γέροντα Νήφων στον Άγιο Νεκτάριο στη Γλυφάδα. Δεν τον βλέπω μόνο ως πνευματικό, αλλά ως οικογένειά μου. Μιλάω μαζί του 3-4 φορές τη βδομάδα» και πρόσθεσε για το θαύμα που είχε ζήσει με την εικόνα της Παναγίας που δάκρυσε«Ήταν ένα θαυμαστό γεγονός. Η εικόνα έβγαζε μύρο κι όταν το είδα, εξεπλάγην».

Για την προσωπική του ζωή, ο Νίκος Οικονομόπουλος δήλωσε: «Μπορεί να μην είμαι έτοιμος για μία σοβαρή σχέση. Βάζω τον πήχη ψηλά στα προσωπικά μου. Αυτό που σκέφτομαι στη δική μου περίπτωση είναι ότι δεν θέλω να χωρίσω αν κάνω οικογένεια. Έχω ένα μεγαλύτερο άγχος να βρω την πιο σωστή γυναίκα. Θέλω να κάνω οικογένεια και παιδιά. Δεν ξέρω πότε θα έρθει, μπορεί και ποτέ. Θέλω να ζήσω την εμπειρία του να κρατάς ένα δικό σου δημιούργημα».

Σε άλλο σημείο, ο Νίκος Οικονομόπουλος «Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα σταματήσω να πουλάω όπως σήμερα. Κάποια στιγμή δεν πουλάμε όσο πουλούσαμε στα νιάτα μας, φυσιολογική φθορά. Και η φωνή μας αρχίζει να γερνάει, αλλά και καλλιτεχνικά γερνάς, δεν έχεις να προσφέρεις άλλα πράγματα.

Με στενοχωρεί να βλέπω καλλιτέχνες μεγαλύτερης ηλικίας που δεν μπορούν να αποδώσουν φωνητικά, αλλά αν υπάρχουν βιοποριστικοί λόγοι δεν μπορείς να πάρεις θέση. Είναι κατά πόσο θες κι εσύ να πουλάς τον εαυτό σου. Δηλαδή, ας πάρεις ένα μεροκάματο, θες να σε δουν να μην τραγουδάς ή να σε απομυθοποιήσει ο άλλος; Δεν θέλω να φτάσω σε αυτό το σημείο».

tlife.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com