Νέα

Γιατί δεν πρέπει να μένεις ποτέ με βρεγμένο μαγιό

αι, αυτό το καλοκαίρι είναι διαφορετικό από όλα τα προγούμενα. Παρόλα αυτά, είναι πολύ πιθανό ότι έστω και για λίγες μέρες, θα βρεθείς δίπλα σε μια πισίνα ή μια παραλία για να χαλαρώσεις και να δροσιστείς. Ίσως περάσεις το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μέσα και έξω από το νερό, διατηρώντας το μαγιό σου υγρό μετά τις βουτιές και πριν αυτό στεγνώσει από τον ήλιο.

Αυτό όμως χρειάζεται αρκετή προσοχή και πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο του να αλλάζεις το κάτω μέρος του μαγιό σου. Γιατί το υγρό μαγιό μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του κόλπου σου.

“Η υγεία του κόλπου επιτυγχάνεται με την ισορροπία μεταξύ διαφόρων βακτηρίων”, δήλωσε ο Gil Weiss, γυναικολόγος και συνεργάτης στο Association for Women’s Healthcare του Ιλινόις. “Αυτοί οι οργανισμοί ζουν σε αρμονία και βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς κόλπου.” Ωστόσο, οτιδήποτε διαταράσσει αυτήν την ισορροπία έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει τοπική λοίμωξη. Με άλλα λόγια, το υγρό μαγιό σου θα μπορούσε να αποτελέσε το ιδανικό έδαφος για ασθένειες όπως μυκητισιακές μολύνσεις, κολπίτιδες ή λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Η Diane Young, γυναικολόγος σε Κλινική του Κλίβελαντ, συμφωνεί. Οι μύκητες ευδοκιμούν ιδιαίτερα σε ζεστές, υγρές συνθήκες – το ακριβές περιβάλλον που δημιουργείται δηλαδή από το υγρό μαγιό σου.

Μεγάλη πιθανότητα για μια μυκητισιακή μόλυνση υπάρχει και μετά από ώρες στην πισίνα σε σύγκριση με τη θάλασσα, λόγω χημικών ουσιών όπως το χλώριο. Ακριβώς όπως το χλώριο σκοτώνει τα κακά βακτήρια στην πισίνα, μπορεί επίσης να σκοτώσει τα καλά βακτήρια του κόλπου, σύμφωνα με τον Gil Weiss. “Το χλώριο μπορεί να εξουδετερώσει το υγιές κολπικό pH, και να διαταράξει την ευαίσθητη ισορροπία της κολπικής χλωρίδας συμβάλλοντας επομένως σε μια μυκητισιακή μόλυνση”, εξηγεί.

Όλα αυτά για να καταλήξουμε: Όταν βραχείς, θα πρέπει να έχεις μαζί σου κάτι στεγνό για να αλλάξεις- εσώρουχα, ένα δεύτερο μαγιό, οτιδήποτε άλλο – έτσι δεν χρειάζεται να μείνεις με το βρεγμένο μαγιό πολλή ώρα. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα που μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης.

https://www.marieclaire.gr/

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com