Νέα

Αυτός είναι ο 99χρονος που μάζεψε 12 εκατ. κάνοντας… βόλτες στην αυλή του! (pics, video)

Νίκησε τους Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει 99 χρόνια ζωής στην πλάτη του και δεν είναι διατεθειμένος να το βάλει κάτω. Ο βετεράνος Τομ Μουρ έβαλε τα γυαλιά σε όλους και χωρίς καν να βγει από το σπίτι του μάζεψε εκατομμύρια ευρώ για να τα δώσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας του!

Ο 99χρονος βετεράνος σκέφτηκε κάτι πολύ απλό: να πάρει το «Π» του και να αρχίσει να κάνει βόλτες στον κήπο του. Παράλληλα, ζήτησε από τους χρήστες των social media να δωρίζουν ένα μικρό ποσό κάθε φορά που ολοκλήρωνε μια βόλτα. Το ποσό που θα συγκέντρωνε, θα το έγινε στο NHS (το ΕΣΥ της Βρετανίας) για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Τομ Μουρ ήλπιζε ότι θα συγκέντρωνε μερικές χιλιάδες λίρες. Τελικά μάζεψε (κρατηθείτε) πάνω από 12 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή πάνω από 13,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ηλικιωμένος λοχαγός εν αποστρατεία, που άρχισε να χρησιμοποιεί το «Π» όταν έσπασε τον γοφό του, εξηγεί πως είχε βάλει στόχο να διανύσει εκατό φορές 25 μέτρα στον κήπο του πριν να κλείσει τα 100 του χρόνια, στις 30 Απριλίου.

 

Έτσι, ήλπιζε πως θα κατάφερνε να συγκεντρώσει από συνεισφορές χρηστών των social media ποσό 1.000 λιρών ώστε να το δωρίσει στο NHS, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη φροντίδα που του προσέφερε το προσωπικό του στην τελευταία περιπέτεια της υγείας του, αλλά και όταν είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο.

 

Μεγαλωμένος στο Γιόρκσιρ, στη βόρεια Αγγλία, ο Μουρ υπηρέτησε στην Ινδία, στη Βιρμανία και στη Σουμάτρα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

  

Το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας «μου προσέφερε θαυμάσια φροντίδα», εξηγεί ο Μουρ σε βίντεο που ανέβασε στα social media η οικογένειά του. Ο γνωστός απλά ως «κάπτεν Τομ», μίλησε για το σχέδιό του φορώντας κοστούμι, με καρφιτσωμένα τα παράσημά του.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com