Νέα

Μαρίνα Σάττι: «Νιώθω ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση με όσα συμβαίνουν» – Η απάντηση στην αρνητική κριτική

Δύο μήνες πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το τραγούδι Zari, η Μαρίνα Σάττι παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Gala και στον Κώστα Μπουρούση.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια αποκάλυψε πώς δημιουργήθηκε το κομμάτι της Eurovision, ενώ απάντησε και για την αρνητική κριτική που έχει δεχτεί τις τελευταίες ημέρες.

«Λάβαμε πάρα πολλά κομμάτια από Έλληνες και ξένους δημιουργούς. Πάνω από 200. Κάποια ήταν ολοκληρωμένα, άλλα μόνο στίχοι και αλλά demo. Τα ακούσαμε και τα εξετάσαμε όλα. Άλλα ήταν γραμμένα στα Ελληνικά, άλλα στα Αγγλικά μέχρι και στα αρχαία Ελληνικά. Υπήρχαν τραγούδια ποπ, ροκ, λαϊκά, γενικά από όλα τα είδη. Εγώ κρατούσα σημειώσεις και επικοινωνούσα με τους μουσικούς και τους στιχουργούς που τα είχαν υποβάλει. Επιλέξαμε μαζί με τους συνεργάτες μου, την εταιρεία και την ΕΡΤ, τα στοιχεία και τα κομμάτια που μας άρεσαν. Το «Ζάρι» προέκυψε από ένα συνδυασμό μουσικών συνθέσεων και στίχων. Ο ελληνικός στίχος ήταν μία συνειδητή επιλογή. Κάποια στιγμή μέσα στη διαδικασία μου πέρασε από το μυαλό να χρησιμοποιήσω μόνο αγγλικό στίχο. Όμως δε θα μπορούσα να κάνω κάτι το οποίο δεν είμαι μόνο και μόνο για τη Eurovision» ανέφερε η Μαρίνα Σάττι.

Φοβάστε ότι αυτή η πρότασή σας θα φανεί προχωρημένη στο ελληνικό κοινό;

Προχωρημένη; Σε καμιά περίπτωση. Πιστεύω ότι κάθε πρόσωπο – δεν λέω καλλιτέχνης, γιατί δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η λέξη – που συμμετέχει στην Eurovision, δεν πηγαίνει σαν ένα μπουκάλι που πρέπει να το γεμίζουν με κάτι άλλο απ’ αυτό που ήδη περιέχει. Δεν γίνεται να βάζεις το σώμα και τη φωνή σου για να υπηρετήσεις ένα όραμα θεωρητικά πιασάρικο ή mainstream. Ποιος ορίζει το πιασάρικο ή mainstream; Δεν νομίζω ότι λειτουργεί έτσι το πράμα. Ή τουλάχιστον εγώ αυτό δεν μπορώ να το στηρίξω.

Σας αγχώνει αυτή η μεγάλη προσδοκία; Σε έναν διαγωνισμό δεν πάει κανείς για να κερδίσει;

Εξαρτάται τι θέλει καθένας να κερδίσει. Εγώ σίγουρα έχω κερδίσει από την εμπειρία αυτή. Θα μου πείτε και τι νοιάζει το κοινό το προσωπικό μου κέρδος; Μακάρι πάντως να καταφέρω να κρατήσω το momentum αυτής της περιόδου και μετά την Eurovision. Ξέρετε, είναι πολύ σημαντικό το ότι έχω συνεργάτες που εμπιστεύομαι. Τα τελευταία χρόνια ήμουν πιο πολύ όλα τα άλλα και λιγότερο τραγουδίστρια.

Μαρίνα Σάττι – Eurovision 2024: Όσα δεν γνώριζες για την τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας με το τραγούδι «Zari»

Την κριτική τη φοβάστε;

Υπάρχουν γνώμες που εκφράζονται στην τηλεόραση, στον Τύπο, στα social media, σε παρέες. Επειδή νιώθω ικανοποίηση, πληρότητα και αυτοπεποίθηση με όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο, δεν φοβάμαι ότι συνδέω την αξία μου με τη θέση ή την βαθμολογία που θα πάρουμε στην Eurovision. Ίσως παλιότερα να το φοβόμουν και για αυτό να έκανα πίσω, όμως όχι τώρα. Γιατί η αφήγηση, η αισθητική, ο τρόπος, η αμεσότητα, η ωμότητα, η χαρά, όλα εκείνα που με ενδιαφέρουν είναι μέσα στο τραγούδι. Και μόνο που θα τραγουδήσω στη σκηνή της Eurovision για μένα είναι κέρδος.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com