[lbg_audio11_html5_shoutcast settings_id='5'] [lbg_audio8_html5_shoutcast settings_id='2']
Νέα

Κατερίνα Ντούσκα: Αποκαλύπτει τι θα κάνει στη σκηνή της Eurovision και τι θα έχει μαζί της για γούρι!

Λίγες ώρες πριν από την πρώτη της πρόβα, η φετινή μας εκπρόσωπος στον 64ο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, Κατερίνα Ντούσκα, ανοίγει τα χαρτιά της στο «Page 2» της «Νέας Σελίδας» και τον Γιάννη Πουλόπουλο και αποκαλύπτει τι θα κάνει στη σκηνή της Eurovision 2019με το Better Love, περιγράφει τον χειρότερό της εφιάλτη και υπόσχεται να δώσει το 1.000% για την Ελλάδα.

Πώς θα αντιδρούσες αν έναν χρόνο πριν σου έλεγαν ότι το 2019 θα εκπροσωπούσες την Ελλάδα στη Eurovision;

Θα έλεγα «αποκλείεται»! Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να πάω στη Eurovision, γι’ αυτό και απόρησα όταν με προσέγγισαν από την ΕΡΤ, γιατί δεν θεωρώ ότι είμαι η συμβατική επιλογή. Δεν φανταζόμουν ότι θα μου γινόταν πρόταση για να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε αυτό τον διαγωνισμό κι όταν επικοινώνησε μαζί μου ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και μου ζήτησε να συναντηθούμε, σκέφτηκα ότι μπορεί να ήθελε να μου προτείνει να συμμετάσχω σε κάποια χριστουγεννιάτικη συναυλία.

Πόσο καιρό σού πήρε να επεξεργαστείς την πρόταση της ΕΡΤ και να απαντήσεις θετικά;

Περίπου έναν μήνα. Η Eurovision είναι τεράστια ευθύνη, δεν είναι ένα βάρος που μπορεί να σηκώσει μόνος του ένας καλλιτέχνης. Ηθελα, λοιπόν, πριν αποδεχτώ την πρόταση να μου διασφαλίσουν ότι θα έχω τη στήριξη της ΕΡΤ, ότι θα μπορώ να έχω τη σωστή ομάδα δίπλα μου κι ότι υπάρχει ένα κοινό όραμα. Το πιο βασικό για εμένα ήταν ότι θα είχα καλλιτεχνική ελευθερία. Επειδή δεν έχει στείλει ποτέ η ΕΡΤ καλλιτέχνη από τον χώρο μου στη Eurovision, ήθελα να βεβαιωθώ ότι δεν θα μου ζητήσουν να είμαι κάτι άλλο από αυτό που είμαι.

Τι σου είπαν οι συνάδελφοί σου από τον χώρο του έντεχνου ρεπερτορίου όταν έμαθαν ότι θα πας στη Eurovision;

Όλο αυτό το διάστημα που επεξεργαζόμουν την πρόταση της ΕΡΤ άκουσα πολλές απόψεις. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και από εκπροσώπους του έντεχνου τραγουδιού και της εναλλακτικής σκηνής, κι από τη στιγμή που τους είπα ότι δεν θα αλλοιωνόταν καθόλου η εικόνα μου ήταν πολύ θετικοί. Ολο αυτό το σνομπάρισμα που υποτίθεται ότι έχουν κάποιοι καλλιτέχνες για τη Eurovision προσωπικά δεν το εισέπραξα καθόλου.

Ξέρω ότι εκτός από το «Better Love», είχες γράψει δύο ακόμα τραγούδια. Γιατί επέλεξες αυτό;

Το «Better Love» είναι ένα τραγούδι που θα μπορούσα να φανταστώ σε μια μεγάλη σκηνή. Εχει ένα βαθιά ανθρώπινο μήνυμα, που λέει ότι όλοι αξίζουμε κάτι καλύτερο στη ζωή, και ήθελα πηγαίνοντας στη Eurovision να πω κάτι που αφορά όλο τον κόσμο και όχι μόνο εμένα. Επιπλέον, μουσικά είναι ένα δύσκολο τραγούδι, που αναδεικνύει την έκταση της φωνής μου, τα ηχοχρώματά μου.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο άγχος σου τώρα που θα ανέβεις στη σκηνή της Eurovision;

Τα άγχη μου είναι τεχνικής φύσης. Να ακούω καλά, να λειτουργήσει αυτό που έχουμε ετοιμάσει με την Εφη Γούση έτσι όπως το έχουμε φανταστεί. Δεν σου κρύβω ότι στην αρχή έβλεπα εφιάλτες ότι δεν λειτουργεί το ακουστικό μου, ότι γίνεται κάτι και δεν ακούω καλά… Βέβαια, από τα όνειρα περάσαμε στους ζωντανούς εφιάλτες, γιατί την εμφάνισή μου στο Αμστερνταμ ούτε στα χειρότερά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να τη φανταστώ (γελάει). Αλλά, όπως λέει και το τραγούδι, «no pain, no gain» και ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

Οταν εμφανίστηκες στο preparty της Eurovision στο Αμστερνταμ δεν απέδωσες όπως συνήθως, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να ακουστούν διάφορα σχόλια.

Όταν ήμουν στο Αμστερνταμ ήμουν άρρωστη κι αντί να κάνω αφωνία, θέλησα να τραγουδήσω για όλο τον κόσμο που ήταν εκεί για μας. Επιπλέον, δεν άκουγα τίποτα, γιατί σε αυτά τα πάρτι δεν έχεις ούτε τον δικό σου ηχολήπτη ούτε τις τεχνικές προδιαγραφές που συνηθίζεται να έχει ένας καλλιτέχνης στα live του. Δεν περίμενα να κριθώ γι’ αυτή μου την εμφάνιση, ακριβώς γιατί ήταν ένα πάρτι που απευθύνεται στους eurofans, όπου γνωρίζουν όλοι εκ των προτέρων ότι το ηχητικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι τόσο καλό. Είναι πάρτι που διοργανώνονται από εθελοντές eurofans, οι οποίοι τα στήνουν με τεράστια αγάπη για τον θεσμό. Ανάλογα προβλήματα υπήρχαν και στο πάρτι που έγινε μερικές μέρες μετά στη Μαδρίτη, απλώς δεν ήμουν άρρωστη κι έτσι το ηχητικό αποτέλεσμα δεν μπορούσε να με εκθέσει σε τέτοιο βαθμό και ακούστηκαν πολύ θετικά σχόλια για τη φωνή μου. Ούτε ξέχασα να τραγουδάω στο Αμστερνταμ ούτε έμαθα να τραγουδάω στη Μαδρίτη. Ο κόσμος που με γνωρίζει ξέρει ότι το live είναι το δυνατό μου σημείο. Επέλεξα να τραγουδήσω στο Αμστερνταμ για τον κόσμο που ήταν εκεί και πραγματικά δεν έχω περάσει καλύτερα σε κακή μου εμφάνιση.

Τι θα δούμε επί σκηνής στις 14 Μαΐου;

Η εμφάνιση είναι αρκετά θεατρική και έχει κοινούς κώδικες με το βιντεοκλίπ. Θα υπάρχουν, δηλαδή, κάποιες εικόνες που θυμίζουν το βιντεοκλίπ, αλλά η εμφάνιση θα είναι ακόμα πιο δυναμική. Μαζί μου επί σκηνής θα είναι πέντε κοπέλες, οι χορεύτριες Δήμητρα Βλάχου και Φάνια Γρηγορίου και οι τραγουδίστριες Ευγενία Λιάκου, Ελένη Ποζαντζίδου και Ερασμία Μαρκίδη, που συμμετέχουν όλες στη χορογραφία που επιμελήθηκε η Ιωάννα Τουμπακάρη. Θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις, που συνδέονται όμως όλες μεταξύ τους, και ελληνικό χρώμα. Το σκηνικό επιμελήθηκε ο Tom Denning, ο οποίος έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Lady Gaga και με διεθνή πρότζεκτ, όπως είναι το «X-Factor UK». Αυτό που μας είπαν από την EBU όταν τους στείλαμε ένα προσχέδιο από αυτό που έχουμε ετοιμάσει είναι ότι η πρότασή μας έχει ταυτότητα κι ότι δεν μοιάζει με καμία άλλη. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο στόχος. Θέλαμε η πρότασή μας να έχει τη δική μας σφραγίδα και θεωρώ ότι το έχουμε καταφέρει.

Φαντάζομαι ότι όλο αυτό θα δένει υπέροχα και με το φόρεμα που σου έχουν ετοιμάσει οι Deux Hommes.

Ναι, γιατί είναι μια δημιουργία με αρκετά αναγεννησιακά αλλά και βικτοριανά στοιχεία, που υπήρχαν, άλλωστε, και στο βιντεοκλίπ του «Better Love».

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δεν είχε καλή τύχη στον διαγωνισμό. Πιστεύεις ότι θα καταφέρεις να είσαι στην πρώτη δεκάδα, όπως υποστηρίζουν τα γραφεία στοιχημάτων;

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου, δεν δίνω και τόση σημασία στα γραφεία στοιχημάτων. Αντιλαμβάνομαι, βέβαια, ότι το «Better Love» έχει κάνει αίσθηση και ξέρω ότι υπάρχουν προσδοκίες. Ωστόσο, υπάρχουν ένα σωρό αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Θέλω να είμαι προσγειωμένη κι αυτό που θέλω είναι να δώσω το 1.000% μου στη σκηνή της Eurovision.

Με ποια θέση θα είσαι ευχαριστημένη;

Νομίζω ότι αν ρωτήσεις όλους τους συμμετέχοντες, θα σου απαντήσουν ότι θα ήθελαν να βρεθούν στη δεκάδα, στην πεντάδα, στην τριάδα και -γιατί όχι;- στην πρώτη θέση. Αυτό που θα ήθελα πρώτα απ’ όλα είναι κατεβαίνοντας από τη σκηνή να αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου ότι έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Η διάθεσή μου, όπως και όλης της ομάδας, είναι του νικητή. Θέλουμε πραγματικά να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό!

Τι θα πάρεις μαζί σου για γούρι στο Ισραήλ;

Δεν πιστεύω τόσο πολύ στα γούρια. Δεν πιστεύω γενικότερα στα αντικείμενα, αλλά στους ανθρώπους. Χαίρομαι που θα έχω δίπλα μου τον αδερφό μου, τους συνεργάτες μου, που είναι πάντα βράχοι για εμένα, με στηρίζουν πάντα και μου δίνουν τρομερή δύναμη. Στενοχωριέμαι μόνο που δεν θα είναι κοντά μου οι γονείς μου, οι οποίοι μένουν μόνιμα στον Καναδά, αλλά με παρηγορεί ότι φέτος θα μεταδοθεί εκεί ο διαγωνισμός της Eurovision κι έτσι θα μπορέσουν να με δουν και να μου στείλουν όλη τη θετική τους ενέργεια.

tlife.gr
Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com