Νέα

Tι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα σου κάθε φορά που πίνεις μία γουλιά καφέ

Είναι περισσότερες οι θετικές ή οι αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία μας;

Ο κάφες πλέον είναι μέρος της κουλτούρας μας. Δεν είναι μόνο το ότι μία γερή δόση καφεϊνής μας βοηθάει να ξεκινήσουμε την μέρα μας. Το να μοιραστείς με έναν συνάδελφο ή έναν φίλο μία κούπα καφέ βοηθάει στην κοινωνικοποίηση και είναι πια μια από τις πιο διαδεδομένες και αποδεκτές κοινωνικές προσεγγίσεις του σύχρονου κόσμου.

Στις περισσότερες δυτικές χώρες του πλανήτη τόνοι καφέ καταναλώνονται ετησίως και εσύ πιθανόν να αισθάνεσαι μερικές φορές περισσότερο συνδεδεμένος με την καφετιέρα σου παρά με τον φορητό σου υπολογιστή.

Τι συμβαίνει όμως πραγματικά στο σώμα σου κάθε φορά που πίνεις ένα φλιτζάνι καφέ; 

1. Προετοιμάζει κατάλληλα το σώμα σου για το γυμναστήριο και σε βοηθάει να αναπνέεις πιο βαθιά και πιο σωστά. αφού χαλαρώνει τους πνεύμονες.

2. Ενισχύει τη μνήμη. Μεγάλη έρευνα απέδειξε πως οι άνθρωποι που είχαν καταναλώσει καφεϊνη πριν απαντήσουν σε ένα τεστ ερωτήσεων βασισμένες στη μνήμη τους, έφεραν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από αυτούς που δεν είχαν πιει καφέ.

3. Ρίχνει σημαντικά τα επίπεδα γονιμότητας. Παρόλο που οι επιστήμονες δεν μπορούν να είναι ακόμα απολύτως σίγουροι σε ποιο σημείο η καφεϊνή βλάπτει τη σύλληψη ή την εγκυμοσύνη μίας γυναίκας, οι έρευνες έχουν δείξει πως κάποιου είδους χημική ένωση ανάμεσα στους κόκκους του καφέ και τα τοιχώματα της μήτρας μπορει να μειώσει σοβαρά τις πιθανότητες εγκυμοσύνης αλλά ακόμα και να προκαλέσει αποβολή του εμβρύου.

4. Αυξάνει κατακόρυφα το άγχος. Το έχεις ζήσει σίγουρα οπότε δεν χρειάζεται να πούμε πολλά περισσότερα.

5. Προκαλεί συχνοουρία.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com