Νέα

«Κυρίαρχη» η Παπαχρήστου στο τριπλούν! Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα

Χρυσό μετάλλιο για τη Βούλα Παπαχρήστου - Στην κορυφή με άλμα στα 14.60 - Αφιέρωσε τη νίκη στα θύματα των φονικών πυρκαγιών - Τρίτο χρυσό για την Ελλάδα

Ένα άλμα ήταν αρκετό για τη Βούλα Παπαχρήστου, αφού ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση της χρονιάς στην Ευρώπη με 14.60 μέτρα, κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου.

Η Ελληνίδα αθλήτρια σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της, χάρη στη μοναδική ουσιαστικά έγκυρη προσπάθειά της στον αγώνα, τη δεύτερη, αφού το άλμα της ήταν εντυπωσιακό και έξω από τις δυνατότητες των αντιπάλων της.

Η ίδια μάλιστα το πανηγύρισε εξ αρχής σαν… χρυσό άλμα και το αφιέρωσε στα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, δείχνοντας στον ουρανό και στη συνέχεια τη μαύρη κορδέλα, που έφερε στη γαλανόλευκη μπλούζα της.

Τρίτο χρυσό για την Ελλάδα

Αυτό ήταν μάλιστα, το τρίτο χρυσό μετάλλιο και τέταρτο συνολικά για τα ελληνικά χρώματα στο 24ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των ελληνικών μεταλλίων στα 27, εκ των οποίων τα 11 χρυσά, 6 ασημένια και 10 χάλκινα.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το ασημένιο μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνα, πήρε η Κριστίν Γκιέρις από τη Γερμανία με 14.45 μέτρα και το χάλκινο η Άνα Πελετέριο από την Ισπανία, με 14.44 μέτρα.

newsit.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com