Νέα

Dual Sim θα είναι το νέο iPhone

Μεγαλύτερο μερίδιο στην κινεζική αγορά θα προσπαθήσει να διεκδικήσει η Apple γι’ αυτό και το ένα από τα τρία κινητά που θα κυκλοφορήσειτον Σεπτέμβριο θα είναι dual-Sim (με παράλληλη λειτουργία διπλής κάρτας sim) όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ξένων μέσων. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται πως η dual-Sim εκδοχή του νέου iPhone θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά εντός κινεζικής αγοράς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Economic Daily News της Ταιβάν, μια πηγή από την Foxconn υπαινίχθηκε ότι η ταυτόχρονη λειτουργία διπλής κάρτας Sim θα «είναι διαθέσιμη στις συσκευές με LCD οθόνη 6,1 ιντσών, δηλαδή στα κινητά με το χαμηλότερα κόστος αλλά μόνο για την κινεζική αγορά».

 Να υπενθυμίσουμε ότι η παραγωγή των νέων iPhones τα οποία αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους τον Σεπτέμβριο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ υπάλληλοι της Foxconn αναφέρουν ότι η εταιρεία προχωρά στην κατασκευή τεσσάρων νέων μοντέλων τηλεφώνων (801, 802, 803 και 804) iPhones, συμπεριλαμβάνομένου κι αυτού με την διπλή κάρτα Sim. Σύμφωνα με τις πηγές οι κωδικοί 801 και 802 αντιστοιχούν στα iPhones των 5,8 και των 6,5 ιντσών, ενώ οι τελευταίοι δύο αριθμοί είναι για ξεχωριστά iPhones LCD 6,1 ιντσών.

Στόχος της εταιρείας είναι να επιτύχει μεγαλύτερο μερίδιο στην κινεζική αγορά, οι καταναλωτές της οποίας έχουν συνήθως πάνω από έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου. Παγκοσμίως έχει υπολογιστεί ότι οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν κινητό με διπλή Sim ξεπερνούν τα 3 δισ. γι αυτό και όλο και περισσότεροι κατασκευαστές ενσωματώνουν αυτή την δυνατότητα.

Την είδηση για ένα μοντέλο dual-Sim με οθόνη 6,1 ιντσών επιβεβαίωσε και ο γνωστός αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo, ο οποίος υπέθεσε ότι μάλιστα ότι η εκδοχή της διπλής κάρτας στο smartphone θα κοστίζει λίγο ακριβότερα από το αντίστοιχο με μονή SIm μοντέλο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει πως το μοντέλο αυτό θα περιοριστεί στην κινεζική αγορά.

Όπως σημειώνει ο Kuo, η εταιρεία του ενός τρισ. πλέον, θα μπορούσε να τιμολογήσει το dual-SIM dual standby 6.1 ιντσών iPhone από 650 δολάρια έως 750 δολάρια, ενώ το μοντέλο με μονή SIM θα μπορούσε να κυμαίνεται από 550 έως 650 δολάρια. Και τα δύο μοντέλα θα διατεθούν παράλληλα με τα ακριβότερα μοντέλα με οθόνη OLED 5,8 και 6,5 ιντσών αντίστοιχα.

Όσο για τα λοιπά χαρακτηριστικά του νέου οικονομικού iPhone που έχουν μέχρι στιγμής δει το φως της δημοσιότητας να υπενθυμίσουμε τα εξής:

  • το λεγόμενο «φθηνό iPhone» το οποίο μάλλον απλά θα αποκαλείται απλά iPhone 9 και θα μοιάζει εξωτερικά με το πιο ακριβό iPhone X της εταιρείας, αλλά θα είναι περίπου 300 δολάρια φθηνότερο.
  • σύμφωνα με τη διάσημη ιαπωνική ιστοσελίδα Macotakara το νέο μοντέλο της Apple θα χρησιμοποιεί μια πρωτοποριακή τεχνολογία οθόνης με την ονομασία «Full Active LCD». Μέσω αυτής της τεχνολογίας το φθηνό iPhone X θα έχει ακόμα πιο λεπτά περιθώρια στις άκρες της οθόνης από τα νέα iPhone Χ και τα iPhone X Plus που θα διαθέτουν οθόνες OLED. Ωστόσο η μαζική παραγωγή των οθονών Full Active LCD βγάζει πολλά ελαττωματικά κομμάτια, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν αποκλείεται η κυκλοφορία του iPhone 9 να καθυστερήσει. Δηλαδή μπορεί τα δύο ακριβά μοντέλα να παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο και το «οικονομικό» μοντέλο να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.
  • την παραπάνω πληροφορία διαψεύδουν βέβαια δύο άλλοι γνωστοί για τις τεχνολογικές τους αποκαλύψεις αναλυτές της εταιρείας, Ben Geskin και Ice Universe. Τόσο ο  Ben Geskin που είχε αποκαλύψει την κυκλοφορία του iPhone X όσο και ο χρήστης Ice Universe που είχε δημοσιεύσει πληροφορίες για τα μοντέλα της Samsung πιστεύουν πως τα περιθώρια του νέου μοντέλου θα είναι πιο φαρδιά, περίπου 1,2 mm από 0,6 mm.
  • τέλος, το νέο οικονομικό iPhone θα περιλαμβάνει και την λειτουργία αναγνώρισης προσώπου, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα διαθέτει διπλή κάμερα όπως τα ακριβότερα μοντέλα ενώ μπορεί να είναι και πολύχρωμο.
Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com