Νέα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων ανδρών-γυναικών στίβου το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου της κατηγορίας Νέων ανδρών – γυναικών (Κ23), θα διεξαχθεί το  Σαββατοκύριακο στη Λάρισα, με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών. Το πρωτάθλημα διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον ΣΕΓΑΣ, τον Δήμο Λαρισαίων και την Ενωση Ξενοδόχων Λάρισας.

Για το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός δόθηκε σήμερα  το μεσημέρι στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας  Θεσσαλίας συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές.

Οι διοργανωτές κάλεσαν τον κόσμο να παρακολουθήσει από κοντά αυτή την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ενώ – όπως υποστήριξαν-  αναμένεται οι αθλήτριες και οι αθλητές θα δώσουν τον καλύτερο αγωνιστικό εαυτό τους και ο υψηλός συναγωνισμός να φέρει καλές επιδόσεις και θα προσφέρει πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κατά τη τοποθέτησή του επεσήμανε τα εξής

«Η καρδιά του ελληνικού νεανικού αθλητισμού του στίβου αυτό το Σαββατοκύριακο χτυπά στη Λάρισα στο στάδιο Αλκαζάρ. Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο ΣΕΓΑΣ, ο Δήμος Λαρισαίων, οι εθελοντές, οι χορηγοί, οι αθλητές και οι σύλλογοι είμαστε πιστοί στο ραντεβού μας.

Εκατόν τριάντα σωματεία και εφτακόσιοι αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους θα φιλοξενηθούν το επόμενο διήμερο στην πόλη της Λάρισας. Μεγάλοι αθλητές όπως ο Αντώνης Μέρλος στο άλμα σε ύψος, ο Οδυσσέας Μουζενίδης στη σφαιροβολία, ο Νίκος Σάκης στα 3000 Μ με φυσικά εμπόδια θα βρίσκονται εδώ και θα παλέψουν για να πετύχουν ένα ατομικό αλλά και ένα εθνικό ρεκόρ.

Θα ήθελα να ευχαριστώ τον ΣΕΓΑΣ για τη συνεργασία, που έχουμε τα τελευταία χρόνια, διοργανώνοντας μεγάλες οργανώσεις, το Δήμο Λαρισαίων για τη συνεργασία καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ξεχωριστά θα ήθελα να ευχαριστώ την καρδιά των αγώνων που δεν είναι άλλοι από τους εθελοντές, οι οποίοι είναι πάντα παρόντες».

Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων Γιώργος Κωσταρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η πόλη διοργανώνει άλλη  μια μεγάλη διοργάνωση. Η συνεργασία μεταξύ του δήμου, της περιφέρειας και του ΣΕΓΑΣ είναι άριστη και θεωρώ ότι επιτυχία της διοργάνωσης είναι δεδομένη.

Όλοι μπορούμε να συμβάλουμε ο καθένας από τη μεριά του, οι εθελοντές, οι υπηρεσίες της περιφέρειας και του δήμου και ο ίδιος ο ΣΕΓΑΣ. Είναι μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις και κάθε χρόνο πραγματοποιείται στην πόλη της Λάρισας.

Καλούμε τους πολίτες να βρεθούν στο Αλκαζάρ και να απολαύσουν ένα πολύ καλό θέαμα»

Το λόγο έλαβε, ακόμη, ο πρόεδρος του ΕΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφές σημειώνοντας ότι:

«Άλλο ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων διεξάγεται στη Λάρισα τα τελευταία πέντε χρόνια. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες. Αθλήτριες και αθλητές απ’ όλη τη χώρα θα δώσουν το καλύτερο εαυτό τους πετυχαίνοντας αξιόλογες επιδόσεις μέσα σε ένα κλίμα άμιλλας και υγιούς ανταγωνισμού.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο υψηλός συναγωνισμός που θα υπάρχει θα φέρει αξιόλογες επιδόσεις και οι φίλαθλοι θέαμα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα εκπληκτικό θέαμα.

Να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη μας και το περιφερειακό συμβούλιο, το δήμαρχό μας και το δημοτικό συμβούλιο, τους χορηγούς μας και τις εθελοντικές οργανώσεις γιατί με τη βοήθεια προσφέρουν τα μέγιστα στους αγώνες».

Ο εθνικός προπονητής του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Κουτσιώρας υποστήριξε ότι:

«Η Λάρισα έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να φέρει εις πέρας τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. Η περιφέρεια και ο δήμος στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

Έφτασε η στιγμή η Λάρισα να διεκδικήσει και να διοργανώσει πιο μεγάλες διοργανώσεις είτε ένα μεγάλο διεθνές meeting είτε μια βαλκανική ή ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο ΣΕΓΑΣ θα στηρίξει όποια προσπάθεια γίνει από την πόλη της Λάρισας για τη διεκδίκηση μιας μεγαλύτερης διοργάνωσης.

Παρακαλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να απολαύσει το θέαμα που προσφέρουν οι αθλητές μας οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είμαστε δυο βδομάδες πριν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο και η χώρα μας θα συμμετέχει με σαράντα αθλητές και αθλήτριες. Ενώ εφτά με οκτώ αθλητές που θα συμμετέχουν στους αγώνες του Βερολίνου είναι παρόντες και δική μας διοργάνωση».

Τέλος, κατά την τοποθέτησή του ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Αθανάσιος Ράπτης τόνισε τα εξής:

«Μεταφέρω το χαιρετισμό του προέδρου και του γενικού γραμματέα του ΣΕΓΑΣ σε μια δύσκολη μέρα για τη χώρα και τον αθλητισμό. Το πρωτάθλημα που γίνεται στη Λάρισα αφιερώνεται στα θύματα της μεγάλης τραγωδίας που ζήσαμε αυτές τις μέρες. Η οικογένεια του αθλητισμού θρηνεί το χαμό ενός σπουδαίου ανθρώπου του Γιώργου Κατσιμπάρδη ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον αθλητισμό και στα κοινά.

Το πρωτάθλημα γίνεται για μια ακόμη χρονιά στη Λάρισα και ο ΣΕΓΑΣ έχει τη βοήθεια και την αρωγή της περιφέρειας και του δήμου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, το δήμο και τους φορείς της πόλης που έχουν συνδράμει στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης».

Στη συνέντευξη τύπου το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν η υπάλληλος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Μαρία Πινάκα, ο πρόεδρος του Συν/σμου Κριτών Στίβου Αν. Θεσσαλίας Τσεργής Δρόσος, οι εκπρόσωποι της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Λάρισας Μαρία Βελεσιώτης και Δημήτριος Τσιάλτας, οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. Βίκυ Ζιγούρη και Τάσος Βασιλείου, η εκπρόσωπος της Ε.Ο.Δ.Υ.Α Μαίρη Τσακνάκη και ο προϊστάμενος του τμήματος Αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Σταύρος Χατζηλάκος.

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com