Νέα

Μη φύγεις για διακοπές αν δεν καθαρίσεις αυτά τα 7 πράγματα στο σπίτι

Υπάρχει λόγος.

Η προνοητικότητα είναι εχθρός του στρες. Αν είσαι άτομο αναβλητικό, που τα κάνει όλα την τελευταία στιγμή, μην αναρωτιέσαι γιατί πολλές φορές νιώθεις άγχος.

Η οργανωτικότητα είναι μια δεξιότητα που καλλιεργείται με το χρόνο και σε βγάζει συνεχώς από τη δύσκολη θέση που σε βάζει η ασυνέπεια.

Πιθανότατα μετράς αντίστροφα για τις καλοκαιρινές σου διακοπές και την ημέρα που θα αφήσεις πίσω σου την φορτωμένη καθημερινότητά σου.

Κάπου εδώ θα σου περιγράψουμε μια οικεία -για σένα- εικόνα: την ημέρα που ταξιδεύεις για τις διακοπές σου αφήνεις πίσω σου το χάος. Ενα σπίτι από το οποίο πέρασε -το λιγότερο- τυφώνας.

Και οι μέρες περνούν και έρχεται η στιγμή που επιστρέφεις σε αυτό και, τότε, παρά την κούρασή σου ανασκουμπώνεσαι για να μπορείς να το ξανακάνεις «σπίτι». Όλα λάθος.

Πριν φύγεις για τις πολυπόθητες διακοπές σου, αν κάνεις τα παρακάτω στο σπίτι σου, θα δεις ότι η μετάβαση στην «σκληρή» πραγματικότητα της πόλης θα είναι πιο «φιλική».

1) Kαθάρισε το ψυγείο σου: Πέταξε από αυτό όσα τρόφιμα θα λήξουν όσο εσύ θα λείπεις στις διακοπές σου. Απομάκρυνε μαγειρεμένα φαγητά και μισοτελειωμένα προιόντα. Οι μυρωδιές θα είναι ανυπόφορες όταν το ανοίξεις την ημέρα που θα επιστρέψεις.

2) Καθάρισε την κουζίνα: Μην αφήσεις ψίχουλα ή σάλτσες στους πάγκους, βρώμικα πιάτα, λεκιασμένες πετσέτσες και πολυχρησιμοποιημένα σφουγγάρια.

3) Σκουπίδια: Μην αφήσεις παραγεμισμένες σακούλες με σκουπίδια σε κανένα δωμάτιο του σπιτιού.

4) Kαθαρό μπάνιο: Αφησε το μπάνιο σου καθαρό πριν φύγεις για διακοπές για να μην είναι «πονοκέφαλος» για σένα όταν επιστρέψεις. Η δυσοσμία του θα είναι η πρώτη που θα σε «προϋπαντήσει» όταν μπεις στο σπίτι.

5) Mην αφήσεις άπλυτα: Για έναν απλούστατο λόγο: γιατί θα πολλαπλασιαστούν όταν επιστρέψεις. Φαντάζεσαι τι έχει να γίνει στο σπίτι όταν ανοίξεις την βαλίτσα των διακοπών και ο κάδος με τα άπλυτα είναι ήδη γεμάτος;

6) Στρωμένο κρεβάτι: Πίστεψέ μας, θα ευγνωμονείς την προνοητικότητά σου αν φύγεις για διακοπές και το κρεβάτι σου είναι ήδη τακτοποιημένο.

7) Φρόντισε το μπαλκόνι σου:  Μην αφήσεις τα έπιπλα που τυχόν έχεις στη βεράντα σου έκθετα στον ήλιο και καθάρισε τις βρωμιές. Πολύ απλά γιατί τα ζωύφια παραμονεύουν και θα κάνουν «δουλειά» όσο εσύ θα λείπεις.

Δες ένα αναλυτικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=88&v=HhdA_2cqmSM

womantoc.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com