Νέα

Παντελής Παντελίδης: Νέο πόρισμα για το τροχαίο – Επιμένει η οικογένεια πως ήταν συνοδηγός

Στο πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, αλλά και στην έκθεση αναπαράστασης τροχαίου, που αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής», θα βασιστούν τα επόμενα βήματα της οικογένειας Παντελίδη. Υπενθυμίζουμε ότι ο αντιεισαγγελέας Εφετών παρήγγειλε την επιστροφή του φακέλου στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, προκειμένου να διερευνήσει τυχόν ευθύνες των ανθρώπων που βρέθηκαν με τον γνωστό τραγουδιστή στη λέσχη και δεν τον απέτρεψαν να οδηγήσει, παρόλο που είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Παράλληλα, θα διερευνηθεί και η ευθύνη του κράτους «για την παράλειψή του να εγκαταστήσει τα προβλεπόμενα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων προς αποτροπή οδικών τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και επίβλεψης και συντήρησης της σιδερένιας προστατευτικής περίφραξης στο σημείο όπου έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα», σύμφωνα με τη διάταξη.

Ως προς τις συνεπιβάτισσες του αδικοχαμένου τραγουδιστή, η διάταξη επικυρώνει την πρωτόδικη απόφαση για το σκέλος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της ψευδορκίας μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση, καταλήγοντας ότι δεν υπάρχει ευθύνη των δύο γυναικών.

«Συνοδηγός και όχι οδηγός»

Οι αιτιάσεις της οικογένειας, που θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα αίτηση ανάκλησης της διάταξης ως προς το σκέλος που αφορά τις δύο κοπέλες, προέρχονται από τη συμβουλευτική εκτίμηση του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, στην οποία αναφέρεται ότι «σε κάθε περίπτωση, οι κακώσεις του σώματος του Παντελίδη είναι ενδεικτικές συνοδηγού και όχι οδηγού, που αρχικά χτύπησε στο τιμόνι και εν συνεχεία το σώμα του μετατοπίστηκε στη θέση του συνοδηγού».

Στον φάκελο της υπόθεσης περιέχεται και έκθεση 50 σελίδων αναπαράστασης του τροχαίου που διενεργήθηκε από την πλευρά της οικογένειας με δεκάδες φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα, την οποία υπογράφουν τέσσερις μηχανικοί. Εκεί περιγράφουν αναλυτικά την πορεία του οχήματος και των σωμάτων των τριών επιβαινόντων, καταλήγοντας ότι το «σώμα του οδηγού καταλήγει πιο αριστερά σε σχέση με το σώμα του συνοδηγού και γι’ αυτόν τον λόγο ο οδηγός μπόρεσε να εξέλθει του οχήματος από την αριστερή μεριά», δείχνοντας ως συνοδηγό τον Παντελή Παντελίδη.

«Μια αναιτιολόγητη διάταξη, όπως αυτή του κ. αντεισαγγελέως Εφετών Αθηνών, δεν μπορεί να πείσει, αφού δεν αναφέρει πως με ποιες σκέψεις και συλλογισμούς κατέληξε στην κρίση ότι ο Παντελίδης δεν ήταν συνοδηγός, αλλά οδηγός. Διερωτώμαι γιατί δεν αξιολογήθηκε αλλά ούτε καν λήφθηκε υπόψη το πόρισμα του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιώς» τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας.

ΠΗΓΗ: Έθνος της Κυριακής

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com