Νέα

Η λαρισινή ρυθμική γυμναστική ένα βήμα πριν την Ολυμπιάδα του Τόκιο

Η λαρισινή ρυθμική γυμναστική δείχνει ότι για δεύτερη φορά θα εκπροσωπηθεί σε Ολυμπιάδα μετά τη συμμετοχή της Βασιλείας Ζάχου στο Λονδίνο.

Στο Τόκιο που θα γίνει η επόμενη Ολυμπιάδα φαντάζει πολύ πιθανή η συμμετοχή μιας ακόμα Λαρισαίας αθλήτριας(ανήκει στη ΓΕΛ), της Ιωάννας Τζιατζιά, που έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα που ήταν να μετέχει στην εθνική ομάδα του ανσάμπλ που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.
Απομένουν δύο ακόμα βήματα τα οποία είναι η κατάκτηση μιας από τις 24 πρώτες θέσεις στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα και η κατάκτηση μιας από τις πρώτες 14 θέσεις στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Προϋποθέσεις που της έχει η νέα εθνική ανσάμπλ που αφήνει πολλά περιθώρια για διάκριση σύμφωνα με τους ειδικούς του αθλήματος.
Τα μυστικά της νέας εθνικής που δουλεύει εντατικά υπό τις οδηγίες της Ιρίνα Ιλίεβα είναι τα καινούργια προγράμματα και η ανανεωμένη σύνθεση. Από την περσινή ομάδα συνεχίζουν τρεις αθλήτριες, οι Μαριάννα Μανδέλλου, Ζωή Ντίτσιου και Μυρτώ Αθανασουλάκη, στο πλευρό των οποίων βρίσκονται ισάριθμα νέα πρόσωπα, οι Διώνη Διώχνου, Αύρα Ντούρο και η Λαρισαία Ιωάννα Τζιατζιά, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο σύνολο.
Στα 5 στεφάνια έχει επιλεγεί ως μουσική επένδυση το κομμάτι “Code Name Vivaldi” που φέρει την υπογραφή των “The Piano Guys”, ενώ στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια προτιμήθηκε ένα εντελώς διαφορετικό άκουσμα, ο κρητικός χορός «Πεντοζάλι» σε μία δυναμική διασκευή από τους “Omega Vibes”, ώστε να «ξεσηκώσει» κριτές και θεατές.
Τα «αποκαλυπτήρια» των νέων προγραμμάτων του ελληνικού ανσάμπλ θα γίνουν στο «Κύπελλο Καλαμάτας» (23-25 Φεβρουαρίου), για να ακολουθήσει η συμμετοχή στο διεθνές τουρνουά “Aphrodite Cup 2018” στο Παλαιό Φάληρο (16-18 Μαρτίου) και η πρώτη εμφάνιση εκτός των συνόρων, στο παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας (30 Μαρτίου – 1 Απριλίου).
Στόχος είναι να δείξουν την ποιοτική τους άνοδο στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γκουαδαλαχάρα της Ισπανίας (1-3 Ιουνίου), ακόμα περισσότερο όμως στο μεγαλύτερο ραντεβού της χρονιάς, το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, ξανά στη Σόφια (10-16 Σεπτεμβρίου) όπου θα είναι ο πρώτος αξιολογημένος αγώνας για τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Τόκιο.
«Η θέση μου στην εθνική ομάδα του ανσάμπλ αποτελούσε το πρώτο στόχο μου» μας λέει η αθλήτρια και συνεχίζει αναφερόμενη στον μελλοντικό της στόχο: «Το επόμενο βήμα είναι να μετέχω στην Ολυμπιάδα του Τόκιο που αποτελεί όνειρο κάθε αθλητή και αθλήτριας. Το μεγάλο ραντεβού όλων των αθλητών του κόσμου.»
Ο αείμνηστος Κώστας Παπαγεωργίου, ιδρυτής της ΓΕΛ, δικαιώνεται για μια ακόμα φορά αφού ήταν αυτός που παρακίνησε την Ιωάννα και την αδελφή της Έρικα να ασχοληθούν με τη ρυθμική γυμναστική έχοντας στενή φιλία με τον πατέρα τους Μιχάλη.
Η ίδια η Ιωάννα μας λέει: «Πραγματικά από την αρχή αγάπησα το άθλημα με πολλές ώρες προπόνησης, σε ένα δύσκολο άθλημα όπου όλα μετράνε. Από το πρόγραμμα που έχεις να παρουσιάσεις μέχρι και τη στολή που θα επιλέξεις για τον αγώνα.»
*Είσαι η δεύτερη αθλήτρια από τη ΓΕΛ που πιθανόν να πας Ολυμπιάδα. Δημιουργείται παράδοση;
«Ακόμα δεν έφθασα εκεί αλλά με πολλή δουλειά και τις καθημερινές προπονήσεις που κάνουμε πιστεύω ότι θα τα καταφέρω μαζί με τις συναθλήτριές μου. Είμαστε καλή ομάδα και αφιερώνουμε πολλές ώρες για προπόνηση. Θα κάνω το όνειρά μου πραγματικότητα και θα δικαιώσω τον αείμνηστο Κώστα Παπαγεωργίου, τον πρόεδρο Γιώργος Βαϊόπουλο, την προπονήτρια Ευαγγελία Γκουντρουμπή και όλους όσους με στήριξαν. Αλλά τώρα έχουμε περισσότερες ευθύνες».
Η Ιωάννα Τζιατζιά είναι πολύ κοντά σε μια ακόμα λαρισινή συμμετοχή σε Ολυμπιάδα. Από τώρα η θεσσαλική πρωτεύουσα αρχίζει και «χτίζει» εκπροσώπηση…

Eleftheria.gr – Του Σωτ. Κέλλα

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com