Νέα

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θανάση Λάλα στο ΟΥΗΛ

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρμός και το βιβλιοπωλείο Καλτσάς διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου  βιβλίου του Θανάση Λάλα «Έφοδος στον Ουρανό. Συνομιλώντας με 21+2 πρόσωπα  που βραβεύτηκαν από την Σουηδική Ακαδημία με Νόμπελ».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20:00 στο ΟΥΗΛ (Ανθίμου Γαζή & Κουμουνδούρου, Λάρισα).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κώστας Λάνταβος, γιατρός – ποιητής, ο Βασίλης Μίχος,τοπογράφος μηχανικός και ο Θανάσης Λάλας.
Είσοδος ελεύθερη.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Έλι Βίζελ, Μάριο Βάργκας Λιόσα, Ναντίν Γκόρντιμερ, Γκύντερ Γκρας, Ντέρεκ Γουώλκοτ, Ντόρις Λέσινγκ, Τζον Νας, Κενζαμπούρε Όε, Οκτάβιο Πας, Σιμόν Πέρες, Χάρολντ Πίντερ, Ιλιά Πριγκοζίν, Ζοζέ Σαραμάγκου, Αμάρτια Σεν, Άντριου Σκάλι
Ουόλε Σογίνκα, Ντέσμοντ Τούτου, Ααρών Τσιχανόβερ, Ντάριο Φο, Σέιμους Χίνι, Ρόουλντ Χόφμαν, Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης.
Όλοι, ό,τι κι αν κάνουμε στη ζωή μας, δοκιμάζουμε τις δυνάμεις μας, προσπαθούμε να πλησιάσουμε το άπιαστο, να αγγίξουμε τις φτέρνες του Θεού.
Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα κοινά όρια για όλους, να κρατήσουμε περισσότερο την αναπνοή μας και να βουτήξουμε πιο βαθιά, να δοκιμάσουμε να πετάξουμε χωρίς φτερά, να κάνουμε μια… έφοδο στον ουρανό με τα πόδια στη γη!
21+2 πρόσωπα που κατάφεραν το ακατόρθωτο μιλούν
για την εμπειρία της κορυφής, για την χαρά της αναγνώρισης, για την ουράνια μοναξιά του πρώτου, για το κόστος της επιτυχίας, για το κέρδος της αποτυχίας, για τη δύναμη των επιρροών, για την ανάγκη των επιλογών, για την απόφαση ως επαναστατική πράξη,
για το ταλέντο, το χάρισμα, την συμμετοχή του περιβάλλοντος που ζούμε στην πραγματοποίηση των ονείρων μας, για τα ατυχήματα της ζωής που γίνονται η τύχη μας, για τα λάθη-ήλιους που άλλους καίνε και για άλλους φωτίζουν σκοτάδια γεμάτα κρυμμένους θησαυρούς!

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com